RECENSIE: Joakim - Milky Ways

Joakim – Milky Ways
recensie cijfer 2009-09-07 De Franse producer Joakim staat bekend als iemand die zich niet vasthoudt aan één stijl. Op het intro van zijn nieuwste album Milky Ways is een bijna slaapverwekkend lang gitaarintro te horen, waarna de plaat overgaat op stuiterende electro. Niks mis mee als je van variatie houdt, toch word je het bos in gestuurd als nieuwe luisteraar.

De tien tracks zijn bijna allemaal rustig en kennen weinig tempoversnellingen. Echte instrumenten lijken elektronische geluiden hier en daar af te wisselen, wat op ‘Fly Like An Apple’ goed gecombineerd wordt. Hoewel de muziek lekker voortkabbelt is er bijna geen moment dat het je echt weet te raken, iets wat bij dit genre belangrijk is. Tijdens ‘Medusa’ is het wel gelukt het tempo omhoog te gooien. Na een zeer rustig intro breken we door de geluidsbarrière en schieten we steeds verder de lucht in. Beats à la Squarepusher en dromerige vocalen schudden je wakker zodat je de laatste vier nummers niet ingedut afluistert.

En dat indutten gebeurt niet meer. ‘Travil In Vain’ zou zo uit de jaren tachtig kunnen komen met het new wave tintje, of uit de stal van Jean Michel Jarre met de gekke synthesizergeluidjes. Milky Ways bevat te weinig écht boeiende tracks om van de plaat een topper te maken. Een aardige laidback cd die een vette voldoende krijgt.
Recensent:Kees de Jong Artiest:Joakim Label:!K7
Skyfire - Esotoric

Skyfire - EsotericVijf jaar hebben fans van Skyfire moeten wachten op Esotoric , het...

Awkward I – I Really Should Whisper

Awkward I - I Really Should Whisper Alamo Race Track was een paar jaar geleden weer een typisch Excelsior bandje,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT