RECENSIE: El Dio - Nicky's Day Off

recensie cijfer 2009-04-14 Het gaat Eddy Zoëy voor de wind. Begonnen als vormgever van bekende bladen, nu al jaren bekend als presentator en parttime zanger/gitarist. We herinneren ons allemaal nog wel ‘Bijna’, die single uit 2000 waar hij mee doorbrak. Momenteel zien we hem elke werkdag de datingshow Take Me Out presenteren en is Nu We Er Toch Zijn nog steeds een hit. Als muzikant is het echter al een tijdje stil geweest rond Eddy, maar daar komt gelukkig weer verandering in.

Samen met Tom Bakker is het dance-duo El Dio opgericht. Loungy house met gitaren, aan elkaar gepraat door Felix Maginn (jawel, de zanger van Moke). Nicky’s Day Off vertelt het verhaal van de vrijgezelle Nicky die in haar drukke bestaan eens een dagje vrij heeft genomen. Hoe zij deze dag invult hoor je op de vijftien tracks die het schijfje telt.

Wat gelijk opvalt is de hinderlijke uitspraak van Felix. Het Engels is amper te verstaan en daardoor geheel overbodig. Het duurt enige tijd voor we de beloofde gitaren horen, welke niet bijzonder vernieuwend uitpakken. De sfeer die over de cd heen hangt is wel echt heel erg relaxt en geeft een flinke dosis rust.

Zelf zingen doet Eddy nauwelijks op deze langspeler. ‘Acceleration’ is de enige song die ingezongen wordt door de in Almelo geboren liedjesschrijver. Andere tracks die wel lekker weg luisteren zijn ‘Beach’, ‘One Day On My Own’ (tevens eerste single) en ‘Pump And Moan’. Nicky, die overigens ook op de cover staat, plant haar vrije dagen mooi in en weet wat genieten is. Weten hoe het afloopt? Check Nicky’s Day Off dan zelf!
Recensent:Kees de Jong Artiest:El Dio Label:Flow Records
Fiction Family – Fiction Family

Fiction Familiy - Fiction Family Fiction Family is een samenwerking tussen Jon Foreman, de voorman van...

Duke Pandemonium – Marmaduke Duke

Marmaduke Duke - Duke Pandemonium Het merkwaardige project Marmaduke Duke is het geesteskind van JP Reid en...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT