Roger Waters

 • Roger Waters
  Roger Waters - 8/4 - Gelredome
  © Erik Luyten
 • Roger Waters
  Roger Waters - 8/4 - Gelredome
  © Erik Luyten
Amerika

Roger Waters staat in 1964 samen met Syd Barrett aan de wieg van wat de meest succesvolle psychedelische rockband ooit zou worden: Pink Floyd. Onder aanvoering van Barrett, die een grote voorliefde voor bewustzijns-veranderende middelen koestert, maakt Pink Floyd in 1967 een uiterst succesvol debuut album, 'Piper at the Gates of Dawn'. Barretts tomeloze drugsconsumptie leidt er toe dat de geniale gitarist/songschrijver niet meer in groepsverband te handhaven is, en zijn plaats wordt ingenomen door David Gilmour.

Na 'A Saucerfull of Secrets' (1968) is al duidelijk dat Roger Waters de drijvende kracht achter Pink Floyd is geworden. Hij is degene die het creatieve proces binnen Pink Floyd domineert. Waters mag dan ook de grote man achter de psychedelische, symfonische rock van albums als 'Ummagumma', 'Atom Heart Mother' en 'Meddle' genoemd worden. In 1973 verschijnt 'The Dark Side of the Moon', en het album is onmiddellijk een sensatie. Het is nog altijd het best verkochte Pink Floyd album ooit en één van de meest verkochte rock-elpees ooit. In de Verenigde Staten staat `Dark Side of the Moon' bijna onafgebroken veertien jaar (!) in de album-charts.

Na het onvoorstelbare succes van `Dark Side of the Moon' brengt de band nog twee albums uit: Wish You Were Here en Animals. In 1979, brengt de band "The Wall" uit. Als The Wall ook nog eens als speelfilm wordt uitgebracht, met Bob Geldoff in een hoofdrol, lijkt eeuwige roem voor Waters en de zijnen verzekerd. Er breekt echter een periode aan van rechtszaken en allerhande juristerij, met Roger Waters aan de ene, en de rest van de bandleden aan de andere kant strijdend om de naam Pink Floyd. Waters verliest. In 2005 komen de leden van Pink Floyd toch nog één keer bij elkaar, voor het wereldwijde Live8, georganiseerd door Bob Geldoff. Roger Waters treedt nog steeds op, met zowel solo-materiaal als Pink Floyd materiaal en trekt nog steeds uitverkochte, grote zalen.

OUDE OPTREDENS VAN Roger Waters

 • 14 mei `23
 • 07 apr `23
 • 06 apr `23
 • 04 apr `23
 • 23 jun `18
 • 22 jun `18
 • 19 jun `18
 • 18 jun `18
 • 12 mei `18
 • 11 mei `18
Beijk alle oude (27) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Roger Waters

Wij hebben geen informatie over komende shows van Roger Waters. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Roger Waters

Beijk alle oude (27) oude optredens

FOTO'S VAN Roger Waters

Foto Roger Waters te Roger Waters - 8/4 - Gelredome Foto Roger Waters te Roger Waters - 08/09 - Amsterdam Arena Foto Roger Waters te Roger Waters - 08/09 - Amsterdam Arena Foto Roger Waters te Roger Waters - 11/5 - Megaland Foto Roger Waters te Roger Waters - 8/4 - Gelredome Foto Roger Waters te Arrow Rock Festival 2006
 
Bekijk alle 72 foto's van Roger Waters

Roger Waters NIEUWS

Al het Roger Waters nieuws

CD-RECENSIES

Roger Waters The Wall cover

Roger Waters - The Wall

In het najaar van 1979 kwam The Wall van Pink Floyd uit. Zelden zal een album zoveel indruk hebben gemaakt op uw recensent dan deze rockopera. Het dubbelalbum draaide geduldig haar rondjes...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: