OVER PODIUMINFO: RSS Feeds

- Klik hier als je geen uitleg nodig hebt over RSS en gelijk naar de RSS feeds wilt
- Hier lees je hoe je zonder RSS makkelijk een agenda of nieuws op jouw website krijgt


Waarom RSS?
Met behulp van RSS kan je op een gemakkelijke manier op de hoogte blijven van al je favoriete websites. Je hoeft daarvoor niet meer enkele keren per dag die websites te bezoeken (al mag dat wel natuurlijk), maar je laat de informatie naar je toe komen!

Om de informatie naar je toe te laten komen gebruik je een news-reader of een script dat de RSS informatie op jouw website / weblog neerzet. Mooie voorbeelden van goed RSS gebruik zijn de aangepaste Google startpagina en de browser Firefox, waar je een RSS feed als bookmark op kunt nemen.Wat is RSS?
RSS staat voor Really Simple Syndication ofwel Rich Site Summary. RSS is een XML-protocol, waarmee de inhoud van een website op een gestandaardiseerde manier wordt weergegeven. Door dit gestandaardiseerde formaat kunnen andere websites of stukken software dit formaat eenvoudig inlezen en daar de benodigde informatie uit halen om die opnieuw te kunnen weergeven. RSS bestaat doorgaans uit een kop (headline), korte beschrijving en een link.RSS met een newsreader
Een news-reader (ofwel RSS-reader) is een computerprogramma dat een aantal door jou aangegeven RSS feeds ophaalt en in een overzichtelijke manier presenteert. Door je op een aantal RSS feeds (in jouw interesse-gebied) van nieuwssites te abonneren, houdt je nieuwsreader je op de hoogte van het allerlaatste nieuws op deze sites. Je hoeft dus zelf niet meer het net op om te kijken of er interessant nieuws is! Een aantal veelgebruikte news-readers zijn:Je abonneert je op een RSS feed door de URL van de betreffende feed in je RSS-reader te plakken. Hier vind je de RSS feeds die Festivalinfo aanbiedt.

Zo plak je de Festivalinfo RSS feed in je newsreader (in dit geval Feedreader):

newsreader

Klik twee keer op “volgende” en dan is dit het resultaat:

newsreader2Festivalinfo / Podiuminfo op jouw website/weblog
RSS is ook een heel handig hulpmiddel als je Festivalinfo of Podiuminfo informatie op jouw website / weblog wilt zetten. Een aantal website aanbieders biedt de mogelijkheid om een RSS feed op een pagina te zetten (zoals bijvoorbeeld de aangepaste Google startpagina). Sommige weblog aanbieders bieden dit ook aan. De Festivalinfo / Podiuminfo RSS feeds vind je onder het kopje RSS op Festivalinfo

Heeft jouw weblog / website geen RSS ondersteuning? Geen probleem!.
Hier lees je hoe je toch de Festivalinfo headlines op jouw website krijgt.RSS op Festivalinfo
Festivalinfo.nl biedt verschillende feeds aan. Zo kan je jezelf 'abonneren' op de feeds die jouw interesse hebben.


Festivalinfo feeds
Podiuminfo feeds
Cabaretinfo feeds
Gecombineerde feedsFestivalinfo / Podiuminfo / Cabaretinfo feeds mogen wat betreft inhoud alleen in zijn geheel worden geplaatst/gebruikt. Vormgeving mag je wel aanpassen. Er kunnen geen rechten ontleend worden aan de informatie in de feeds.

Heb je vragen over Festivalinfo / Podiuminfo / Cabaretinfo RSS, mail dan naar .Meer lezen over RSS?
Her en der op het web zijn een aantal goede artikelen te vinden over RSS (deze hebben we ook geraadpleegd om deze korte handleiding te schrijven):