RECENSIE: Zombie Nation - Zombielicious

Zombie Nation - Zombielicious
recensie cijfer 2009-03-30 Wie Florian Senfter niet kent mag zich even goed achter de oren krabben. Wie? Ja, Florian Senfter, die ene van Kernkraft 400. Eind jaren negentig scoorde de Duitser onder de naam Zombie Nation een grote hit met de sample van een oude Commodore 64 game. Inmiddels zijn we tien jaar verder en is het tijd voor het vierde album van de uit München afkomstige dj. Van de Kernkraft 400 sound was hij al vrij snel afgestapt, maar het is nog steeds electro wat geproduceerd wordt. Zombielicious heet de opvolger van Black Toys, welke in 2006 het levenslicht zag.

Er was blijkbaar genoeg inspiratie, want de langspeler telt maar liefst veertien nummers. Instrumentaal geweld wordt afgewisseld met zang, zoals te horen valt op ‘Get It’, waar de hulp van My Robot Friend is ingeschakeld. Tijdens ‘Radio Controlled’ wordt je als luisteraar meegenomen op een dronken trip, waarna met ‘Worth It Pt 1’ en ‘Worth It Pt 2’ het ultieme zomergevoel je kamer ingeblazen wordt. ‘Mystery Meat Affair’, de persoonlijke favoriet van Florian, laat een mix van verschillende instrumenten en samples horen, waarmee je je terugwaant in de tijd.

De rustigere tracks kabbelen voort en laten zien dat Zombie Nation na tien jaar nog steeds actueel is. Met een grote hit als doorbraak en jaren toeren is de kwaliteit en liefde voor elektronische muziek gelukkig niet verloren gegaan. Zombielicious is een topplaat en zal live goed zijn voor veel dansplezier. Kan je niet wachten om Zombie Nation live aan het werk te zien? Op 12 april geeft de Duitser een optreden in Groningen.
Recensent:Kees de Jong Artiest:Zombie Nation Label:UKW / NEWS
Pain Of Salvation – Ending Themes on the two deaths of Pain Of Salvation

Pain Of Salvation - Ending Themes - On the two Deaths of Pain of SalvationDe Zweedse progmetal band Pain Of Salvation zet ons altijd aan het denken....

Gui Boratto – Take my breath away

Gui Boratto - Take my Breath Away Met Take my Breath Away presenteert de Braziliaanse dj Gui Boratto...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT