RECENSIE: Iamx - Kingdom of Welcome Addiction

IAMX – Kingdom Of Welcome Addiction
recensie cijfer 2009-06-09 De 35-jarige Chris Corner bracht in 2004 zijn eerste volledige album onder de naam Kiss + Swallow uit. Dit album was geen groot succes, maar afgekraakt werd het ook weer niet. Een tweede album volgde in 2006 en nu, drie jaar later is het tijd voor het derde album van de muzikant. Onder de naam IAMX kennen we de Engelsman het best en de derde langspeler heet Kingdom Of Welcome Addiction.

De elf tracks tellende plaat trapt lekker af met ‘Nature Of Inviting’, een lekker downtempo nummer. Het is de titeltrack die wat harder geluid laat horen. ‘Kingdom Of Welcome Addiction’ luistert lekker weg en zet de herkenbare IAMX sfeer goed neer. Hoewel Chris het meeste werk zonder hulp doet op dit album, is voor ‘My Secret Friend’ de hulp van Imogen Heap (zangeres van Frou Frou red.) ingeroepen. Haar stem past perfect bij de synthpop van IAMX en het nummer is dan ook een welkome aanvulling op het schijfje.

Hoewel de sound van IAMX herkenbaar is, ontbreekt het aan dynamiek op deze plaat. Op een uitschieter als ‘An I For An I’ springt er weinig materiaal uit om van deze cd een topper te maken. Chris Corner heeft volledig op safe gespeeld met Kingdom Of Welcome Addiction maar had beter wat risico kunnen nemen. Het valt te hopen dat de volgende plaat wat meer zoals The Alternative gaat klinken, of dat Chris met Sneaker Pimps wat gaafs uit gaat brengen.
Recensent:Kees de Jong Artiest:Iamx Label:Universal
Metric – Fantasies

Metric - FantasiesDe fans hebben er even op moeten wachten, maar nu is het vierde album van de...

Tiga - Ciao!

Tiga - Ciao! De website van Tiga bevestigt wat zijn album Ciao! al doet vermoeden:...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT