RECENSIE: Peaches - I Feel Cream

Peaches – I Feel Cream
recensie cijfer 2009-03-29 Merrill Beth Nisker is een aparte vrouw. In 2000 brak ze internationaal door met Teaches of Peaches, afgeleid van de naam waaronder we haar beter kennen: Peaches. Dit jaar is het tijd voor haar vierde langspeler, die weer vol staat met seksueel getinte teksten. De twaalf tracks zijn naast Peaches zelf geproduceerd door onder andere Simian Mobile Disco, Digitalism en Soulwax en beloven dus veel goeds.

Er is eigenlijk nog nooit een album van Peaches geflopt, dus ook voor deze cd zijn de verwachtingen hoog gespannen. De karakteristieke electrorock sound gecombineerd met het unieke stemgeluid van Merrill zijn ook dit keer vanaf de eerste noot hoorbaar. Of het slim is om na bijna tien jaar nog steeds dezelfde set-up te gebruiken valt te betwijfelen, maar in dit geval past het perfect. ‘Talk To Me’, ‘More’ en ‘Billionaire’ liggen heerlijk in het gehoor en doen denken dat Peaches de afgelopen drie jaar, na het verschijnen van haar laatste album Impeach My Bush, nooit weg is geweest.

Het dansgehalte blijft hoog liggen gedurende de hele cd. Titeltrack ‘I Feel Cream’ is rustig vergeleken met het uptempo ‘Trick Or Treat’. Met haar 40 jaar begint ze misschien wat te oud te worden voor haar teksten, echter valt hier op het podium niks van te merken. Schaars gekleed wordt er altijd flink gerockt en weet ze het publiek goed mee te krijgen. De oude en nieuwe luisteraars van deze diva zullen ongetwijfeld kunnen smullen van de heerlijke dansnummers en kunnen zich op 8 mei uitleven in de Melkweg, alwaar Peaches een dag voor haar albumrelease de tent plat zal gooien.


Eerdere recensies van Peaches:
- 03-07-2006: Impeach my Bush.
Recensent:Kees de Jong Artiest:Peaches Label:XL Recordings Ltd.
This Is Total War – You & Me And The Kingdom Of Fire

This Is Total War - You & Me and the Kingdom of FireHoe een klein landje zo groot kan zijn in een bepaalde scene. Nederland staat...

The Polar Exploration Ship - The White Hour

The Polar Exploration Ship - The White Hour De frontman van The Polar Exploration Ship is al een tijdje actief in de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT