RECENSIE: Le1f - Hey EP

leif
recensie cijfer 2014-06-15 Sommige zaken zouden niet van belang moeten zijn bij een cd recensie. Geaardheid van de artiest zou tot die zaken moeten behoren. Soms is het echter een issue waar je niet omheen kan en in het geval van deze recensie betreft het de openlijk homoseksuele rappers. Frank Ocean was een van de eersten die uit de kast kwam, maar daarvan kon je nog stellen dat het meer een zanger is. Dat ontbreken van homoseksuele rappers is in een klap opgelost met de verschijning van Le1f. Zelfs als deze New-Yorker zijn geaardheid niet openlijk had geuit was het wel duidelijk geweest: Le1f is zo gay als maar zijn kan. Zijn uiterlijk, kleding, motoriek en teksten. Het druipt er vanaf dat deze man van de herenliefde is.

In het verleden zijn er veel rappers geweest die het nieuws haalden met hun schokkende teksten, maar binnen de belachelijk homofobe rapindustie zou het materiaal van deze rapper best eens een schok kunnen veroorzaken. De clips vertellen een duidelijk verhaal en ook qua teksten neemt Le1f op zijn debuut-EP Hey geen blad voor de mond. Wel moet gesteld worden dat er een grote kans is dat de vluchtige luisteraar die het moet stellen zonder beeldmateriaal dit dan weer niet door zal hebben. De rapper gaat op een zeer frisse mix van dance en hiphop namelijk als een razende door zijn teksten heen. Voor je precies kunt ontcijferen waar het over gaat ben je al overspoeld door een berg nieuwe informatie. En dat is waar je deze man op zou moeten beoordelen. Op zijn vaardigheden. En die zijn zacht uitgedrukt bovengemiddeld te noemen. Met zijn EP weet hij zichzelf in slechts 5 nummers stevig op de kaart te zetten. Le1f schrijft ingenieuze teksten en flowt als een volleerd veteraan over een toch wel divers gamma aan beats.

Als we met het verschijnen van de EP kunnen stellen dat zijn geaardheid hiermee besproken is en het bestaan van homoseksuele rappers erkend kan worden, ligt de toekomst eindelijk open om te gaan genieten van de creativiteit van Le1f. Een opvolger van dezelfde kwaliteit zou daarbij een mooie rol spelen.
Recensent:Willem Swinkels Artiest:Le1f Label:XL Recordings Ltd.
Cover The Great Communicators - Bide Your Time

The Great Communicators - Bide Your TimeMet een flinke aanstroom van nieuwe acts die elk jaar vechten om de nationale...

Cover Smoke Fairies - Smoke Fairies

Smoke Fairies - Smoke Fairies De twee Engelse vriendinnen Katherine Blamire en Jessica Davies beter bekend...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT