RECENSIE: This Is Total War - You & Me and the Kingdom of Fire

This Is Total War – You & Me And The Kingdom Of Fire
recensie cijfer 2009-04-15 Hoe een klein landje zo groot kan zijn in een bepaalde scene. Nederland staat vooraan als het gaat om digitaal beïnvloedde muziek. Niet alleen de welbekende trance en house DJ’s van Nederlandse bodem schijnen er wat van te kunnen, maar ook de electro bandjes die ons kikkerlandje rijk is, zijn vaak niet onaardig.

This Is Total War is een van die bandjes en net als velen andere bandjes is This Is Total War een boy/girl combinatie. Helemaal niet erg overigens, want die combinatie doet het niet alleen erg goed, vrouwelijke vocals gaan ook prima samen met techobeats. Zo ook op You & Me And The Kingdom Of Fire, wat de eerste echte plaat is van dit duo.

Het mannelijke deel van This Is Total War wordt vertegenwoordigd door Vince The Prince, ex-gitarist van de Travoltas en tevens bekend als RA-X. Onder deze naam draaide hij ‘snoeiharde electro en techno’ op diverse grote raves en feestjes in Europa.

Op zich niet zoveel verbazingwekkends, het leuke gedeelte komt, misschien minder verrassend, met het vrouwelijke deel van This Is Total War. Magic Mante is haar naam en singer/songwriter van oorsprong, die bij klust als model. Het oog wil ook wat en het oog krijgt wat.

Muzikaal omschrijft dit duo zichzelf als een “Melodieuze storm of een wilde sprong in een ton met snoepjes”. Nou heeft elke band er een handje van om te overdrijven wanneer het gaat om hun eigen muziek, maar de term ‘bubblegum pop’ zou hier zeker niet misplaatst zijn. Het is maar goed dat je naar muziek luistert en het niet in je mond stopt, want anders zou je bij overmatig nuttigen, met regelmaat in de tandarts stoel zitten.

Nou is het niet alleen maar roze, ballonnen, pluche knuffelolifantjes, confetti en pyjamafeestjes wat de This Is Total War-klok slaat. Want dan zouden we het zo kunnen voeren aan veertienjarig grut. Vince weet met zijn punk en electro verleden genoeg pit in dit album te stoppen dat het een lekkere dansplaat is geworden die het goed, erg goed zal doen op feestjes. Laat staan live shows.

Er zit genoeg variatie in de plaat om ruim 45 minuten boeiend te blijven. 8bit geluiden worden afgewisseld met zwaardere techno beats en ook vocaal gezien wordt er grondig op los gevarieerd dankzij de nodige stemvervormers.

Met You & Me And The Kingdom Of Fire zetten Vince en Magic Mante een prima debuut neer dat doet verlangen naar meer. Kom maar op!
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:This Is Total War Label:Excelsior Recordings
Gui Boratto – Take my breath away

Gui Boratto - Take my Breath AwayMet Take my Breath Away presenteert de Braziliaanse dj Gui Boratto...

Peaches – I Feel Cream

Peaches - I Feel Cream Merrill Beth Nisker is een aparte vrouw. In 2000 brak ze internationaal door...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT