RECENSIE: The Pipettes - Meet the Pipettes

Pipettes - Meet the pipettes
recensie cijfer 2006-05-15 Tijdens Koninginnedag 2006 stonden ze op het buitenpodium van Paradiso, maar hiervoor hebben ze al opgetreden met enkele grotere namen als The Magic Numbers, Graham Coxon, British Sea Power en The Go! Team. Ik heb het hier over The Pipettes, een hype van 2006?

Om hun live-showtje staan ze eigenlijk het meest bekend. De 3 jonge dames Becki, Gwenno en Rose (The Pipettes) en hun achtergrond band (The Cassettes) brengen een stukje jaren '60 popmuziek terug op het podium. Met gestipte jurkjes en liefelijke dansjes hebben ze het (mannelijk) publiek zo plat.
Zelf zingen ze en spelen ze op de synthesizer, dit doen ze allemaal wisselend waardoor het altijd de vraag is welke dame bij welke microfoon gaat staan.

Op de EP Meet the Pipettes staan 5 popliedjes. De liedjes zijn de muzikale verwoording van het uiterlijk van het optreden van deze dames. Lieve popliedjes die licht aanstekelijk zijn.
Elk nummer is eigenlijk hetzelfde te noemen. Stuk voor stuk zijn de 5 liedjes poppy en een tikje ouderwets. Twee hoogtepuntjes van deze EP zijn wel Your Kisses Are Wasted On Me, welke ook goed ontvangen werd tijdens het optreden. En Dirty Mind (Acoustisch) een lekkere song die voor de doorbraak in Engeland zorgde.

Het is een leuke EP met grappige ouderwetse popliedjes in een modern jasje. Helaas vervelen de 5 nummers wel een beetje snel. In Augustus wordt een volledig album van deze dames verwacht we mogen hopen dat hier iets meer in zit.
De liveshow daarentegen is wel erg vermakelijk om naar te kijken!
Recensent:Jordi Koops Artiest:The Pipettes Label:Memphis Industries / Munich
Amusement Parks On Fire – Out Of The Angeles

Amusement Parks on Fire - Out of the AngelesBij het debuut van Amusement Parks On Fire leek veel van de aandacht nog te...

Czars - Sorry I Made You Cry

The Czars - Sorry I Made You Cry The Czars zijn een geval apart. Een korte zoektocht naar informatie over deze...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT