RECENSIE: Trouble Over Tokyo - Pyramides

Trouble over Tokyo – Pyramides
recensie cijfer 2008-06-05 Vaak word er geroepen dat bands niet origineel zijn, dat het allemaal al een keer gedaan is. Dat je bij de oude bands moet blijven omdat de nieuwe toch allemaal geïnspireerd zijn door die ene grote band. Om niet teveel van hetzelfde te krijgen wordt er door de nieuwe lichting toch geprobeerd origineel te zijn. Vaak gedaan door het mixen van verschillende stylen en het werken met meer dan alleen gitaren. Zo doet ook Trouble over Tokyo (TOT) een poging tot succes.

Deze eenmansband bestaat uitdoor Chrostopher M. Taylor, maar hij wordt aangsproken als Toph. Toph heeft er al een druk leventje op zitten als het gaat om muziek maken. Op zijn vijfde maakt hij zijn eerste liedje op de gitaar. Vanaf zijn 16e begon hij met een bandje, en vier projecten later start hij TOT. Hiermee maakt hij, met een mix van genres, indie-lectro. Maar de muziek van TOT zal ook met pop-lectro kunnen volstaan. Na het uitbrengen van een limited demo met de titel 1000, komt Toph met zijn debuutalbum Pyramides

Een grappige mix van alternatieve popmuziek met flinke electroinvloed wordt interessant door de zang van Toph. Vergelijkingen met Tom Yorke en Justin Timberlake zijn snel gemaakt. De moeilijk klinkende stem en hoge uithalen maken de nummers spannender dan je in eerste instantie zou verwachten. Drumcomputer, syntersyzer en soms een gitaar doen de rest. Een vrij kale setting met weinig ‘extraatjes’ is het resultaat. Alleen ‘The Liar’, welke een sterke single is, komt door de meerstemmig zanglijnen goed uit de voeten. Ook titelsong ‘Pyramides’ geeft dit beetje extra, maar hier blijft het dan ook bij.

TOT maakt popliedjes met een lichte dramatiek waardoor je zeker in het begin van het album graag wilt luisteren wat er gaat komen. Echter na enkele nummers wordt het veel van hetzelfde. Oppervlakkige electrosounds gaan het ene oor in en het andere oor uit en de weinige tempowisselingen zorgen voor eentonigheid. Voor fans van types als Justin Timberlake kan het nog wel eens spannend zijn. Maar bedenk wel dat het een stuk softer en matig dansbaar is. Voor geinteresseerden zal een luisterbeurt op zijn Myspace voldoende indruk kunnen geven. Voor mij is dit boek snel gesloten.
Recensent:Jordi Koops Artiest:Trouble Over Tokyo Label:Schoenwetter Schallplatten
Bad Reaction – Had It Coming

Bad Reaction - Had it ComingBeïnvloed door Amerikaanse hardcore punkbands als Bad Brains, Blag Flag, Zero...

Times New Viking – Rip It Off

Times New Viking - Rip it Off Een paar jaar geleden was de DA-converter van mijn cd-speler kapot. Het begon...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT