RECENSIE: NZCA Lines - Persephone Dreams

NZCA Lines
recensie cijfer 2016-02-16 Infinite Summer, het tweede album van Michael Lovett's project NZCA Lines, kent een los concept dat even bizar als ambitieus genoemd mag worden. Kort gezegd speelt het album zich af in de toekomst, op het moment dat de zon op het punt staat al het leven op aarde onmogelijk te maken. Op Infinite Summer wordt dit moment aangehaald om het leven groots te vieren en alles er uit te halen wat er in zit.

Wie het album niet al te aandachtig beluisterd zal hier echter niet heel veel van merken. Die hoort gewoon twaalf sterke synthpopliedjes die veel te danken hebben aan het werk van Hot Chip, Daft Punk en New Order. De link met die eerste is makkelijk te verklaren: NZCA Lines krijgt op dit tweede album hulp van Sarah Jones van Hot Chip, evenals van Charlotte Hatherley van Bat For Lashes, twee van de meest invloedrijke synthpopgroepen na de eeuwwisseling.

Lovett heeft ook tourervaring met Metronomy en de invloed van hun extreem oprechte en romantische Love Letters uit 2014 heeft ook zijn invloed achtergelaten. Het staat Lovett goed, nummers als 'Jessica' of 'Two Hearts', over zijn huidige lange afstandsrelatie, bevatten een soort instant gratification die alleen de beste artiesten uit het genre kunnen brengen. Wanneer het tempo omlaag gaat, zoals op bijvoorbeeld 'Persephone Dreams' of 'Dark Horizon', wordt de invloed van Daft Punk duidelijk. De retro funkinvloeden die zo nadrukkelijk aanwezig waren op Random Access Memories vinden hier zijn weg naar Infinite Summer en hoewel Lovett niet de beschikking heeft over een Giorgio Moroder of een Nile Rodgers weet hij aardig de swing erin te krijgen.

Infinite Summer kent eigenlijk geen zwakke momenten. Een prettig, zonnig album dat op elk moment van het jaar op te zetten is, maar waarschijnlijk het beste gedijt bij een lekker zonnetje. Niet de enorme, allesvernietigende zon die Lovett als een (gebrek aan) schaduw over het album laat hangen maar een fijn lentezonnetje, die via het gras je nek in kruipt en de hele wereld net een stukje fijner maakt. Ondanks het concept is dit het gevoel dat NZCA Lines de luisteraar meegeeft. Niet te missen voor fans van het genre, voor de rest minstens het proberen waard.
Recensent:Jelle Burger Artiest:NZCA Lines Label:Memphis Industries / Munich
Cover Monster Youth - Lost Dream, Cool Fire

Monster Youth - Lost Dream, Cool FireJe moet er even inkomen, maar na een tijdje gaat Lost Dream, Cool Fire van...

Cover Roxxcalibur - Gems Of The NWBOHM

Roxxcalibur - Gems Of The NWBOHM Heel plat gezegd is Roxxcalibur een coverband. Een coverband die een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT