RECENSIE: Redemption - The Origins of Ruin

Redemption - Origins of Ruin
recensie cijfer 2007-04-05 Redemption is al sinds 2002 bezig met het maken van albums maar is er nog niet ingeslaagd echt door te breken. Deze progmetal band bengt ondertussen zijn 3e album uit, The Origins of Ruin genaamd. Een album gemaakt door twee grote heren uit het vak, gitarist Nicolas van Dyk en de frontman van Fates Warning, Ray Alder, welke tijdens het tweede album van Redemption bij de band kwam. Deze worden vergezeld met gitarist Bernie Versailles (Agent Steel), drummer Chris Quirarte (Prymary) en bassist Sean Andrews. Een line up met sterke, bekwame, goede muziekanten.

The Origins Of Ruin klinkt zoals we het kunnen verwachten van een progmetal band. Het klinkt als een combinatie van progmetal en powermetal, een combinatie die veel voorkomt en daarom niet erg origineel is. Muziektechnische hoogstandjes wisselen elkaar af, dubbele drumbas, melodische metal en ongelofelijke snelheid zijn herkenbaar en te verwachten. De stem van Alder is zoals altijd sterk maar vormt geen uitzondering op de vele metal georiënteerde zangers die er zijn. Dit alles zorgt er helaas voor dat dit album op zal gaan in de lijst "lekker luisterend maar verder oninteressant". Want lekker wegluisteren doet het album wel! Voor liefhebbers van dit genre zal dit album prima in de smaak vallen en kan hij op vele avonden in de cd speler gestopt worden. Er zit genoeg afwisseling tussen de snelle en rustige momenten en het album zit prima in elkaar.

Uit het veelal uitgewoonde genre speed/power metal is niet veel winst meer te halen en Redemption zou zich toch nog meer moeten richten op het veel sterkere progressieve deel van het album. De ingrediënten, in de vorm van muziekanten, zitten wel in de band. Nu alleen nog een sterk en origineel geluid.
Recensent:Jordi Koops Artiest:Redemption Label:Inside Out
Thought Chamber - Angular

Thought Chamber - Angular PerceptionsDat Thought Chamber minstens twee bekende, ervaren mannen in hun midden...

Daath - The Hinderers

DÅÅTH - The Hinderers Hoewel de bandnaam van deze extreme metal groep erg Scandinavisch lijkt, komt...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT