RECENSIE: DÅÅTH - The Hinderers

Daath - The Hinderers
recensie cijfer 2007-03-11 Hoewel de bandnaam van deze extreme metal groep erg Scandinavisch lijkt, komt dit zestal ‘gewoon’ uit Amerika. DÅÅTH (uit te spreken als ‘Doth’) zal volgens hun platenmaatschappij één van de meest indrukwekkende en veelbelovende bands zijn in 2007. Deze uitspraak is overigens niet door de minste gedaan, maar door Roadrunner Records, welke natuurlijk dé grootste is in het metal genre. Het tweede album “The Hinderers” is het debuut bij deze label en tevens het debuut voor zanger Sean Farber.

De platenmaatschappij stond vroeger bekend als eentje met vooral hippe nu-metal bands, maar met bands als Satyricon en Cradle Of Filth laat deze ook duidelijk met een andere kant zien. De muziek van DÅÅTH is ook het beste te omschrijven als een mix van deze twee legendarische bands. Hierdoor is het voor mij ook niet erg vernieuwend. Wel vernieuwend is het nummer “Dead On The Dance Floor” welke waarschijnlijk gehaat zal worden door de fans, maar eigenlijk juist voor een leuke afwisseling zorgt. In de biografie liet de band al weten beïnvloed te zijn door industrial muziek en dit wordt helemaal duidelijk in dit nummer. Meer van zulke nummers in de toekomst alsjeblieft!

De dertien nummers, die samen staan voor een korte vijftig minuten, zijn niet zo indrukwekkend en veelbelovend als dat de platenmaatschappij doet denken. Juist door zo’n uitspraak ga je anders luisteren naar “ The Hinderers”, anders had ik het wel een lekker album gevonden...
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:DÅÅTH Label:CNR Records
Redemption - Origins of Ruin

Redemption - The Origins of Ruin Redemption is al sinds 2002 bezig met het maken van albums maar is er nog...

Kubus - Learning Curve

Kubus & BangBang - Learning Curve Binnen de Nederlandse hiphop scene is Kubus een grote naam. De producer van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT