RECENSIE: The Black Neon - Arts & Crafts

Black Neon - Arts en Crafts
recensie cijfer 2006-09-25 Memphis Industries is het platenlabel van onder andere The Go! Team en The Pipettes. In augustus kwam bij Memphis Industries het album Arts & Crafts uit van The Black Neon. Dit album nam hij op, op verschillende locaties in Europa, gebruikmakend van verschillende vintage synthesizers en een vocoder.

The Black Neon heeft iets met Duitsland. Hij spreekt maar 17 woorden van de Nederlandse taal, maar heeft een zogeheten affiniteit en spirituele band met het land, die niet sterker zou kunnen zijn. Dit uit zich niet alleen in de muzikale invloed van onder andere het Duitse Kraftwerk, maar ook in songtitels als Ode To Immer Wieder en het nummer Ralph & Barbara over het DDR leger.

Op Arts & Crafts komt allerhande electronische muziek voorbij. Sommige nummers zijn vooral instrumentaal, bij ander nummers ligt er ook nadruk op de tekst. Het nummer TX81Z, dat ook op single uitgebracht is, gaat over Man-Machine love affairs: “Plasticate, Masticate, Regurgitate!” Een leuk nummer met een grappige tekst.

The Black Neon heeft op zijn album assistentie gehad van Boffin Saunders en Muddy Lee Baker. Optreden doet hij niet, althans niet meer. Zijn laatste show was in 2001, zo’n vijf jaar geleden dus, op het Motaryno Arts Festival in Polen. Dat zullen de fans die hij dankzij dit album ongetwijfeld krijgt jammer vinden.
Recensent:Ike Breed Artiest:The Black Neon Label:Memphis Industries / Munich
Fionn Regan - End of History

Fionn Regan - The End of HistorySinger-songwriter Fionn Regan gaat op zijn debuut album terug naar de basis...

Disaster Strikes - Liberty Strikes

Disaster Strikes - Liberty Toast De vijf heren van het Hardcore/Punk-collectief Disaster Strikes zijn boos op,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT