RECENSIE: Fionn Regan - The End of History

Fionn Regan - End of History
recensie cijfer 2006-08-22 Singer-songwriter Fionn Regan gaat op zijn debuut album terug naar de basis van alle muziek; met slechts een gitaar, poëtische teksten en een heerlijke stem brengt hij iedereen in vervoering. Saai? Welnee! The End of History is alles behalve slaapverwekkend. Het grootste deel van het album is akoestisch. Slechts op een enkel nummer komt er een electrische gitaar, percussie of een piano aan te pas. Het album is live opgenomen en er is daarna zo min mogelijk aan gesleuteld om het een eerlijk geluid te geven.

Het begint rustig met Be Good or Be Gone, maar dat wordt gevolgd door een aantal nummers waar Regan er lustig op los tokkelt. Door het gebruik van slechts een aantal instrumenten ligt de aandacht van de nummers vooral bij de teksten, die trouwens niet in een keer te doorgronden zijn. De jonge Ier wordt duidelijk beïnvloed door Bob Dylan, maar dan zonder de nadruk op politiek.

Sommige nummers laten je grinniken om de tekst, terwijl anderen weer een donkere achtergrond hebben. Het zijn geen liefdesliedjes, geen serenades, maar verhaaltjes begeleid door bijpassende muziek. Regan neemt je mee naar zijn wereld en weigert om je los te laten.
Recensent:Imre Veen Artiest:Fionn Regan Label:Bella Union
Russian Futurists - Me, Myself and rye

The Russian Futurists - Me, Myself and RyeOm het Europese continent te kunnen veroveren heeft de Canadese...

Black Neon - Arts en Crafts

The Black Neon - Arts & Crafts Memphis Industries is het platenlabel van onder andere The Go! Team en The...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT