RECENSIE: Firezone - Hell To Pay

Firezone
recensie cijfer 2014-06-18 “Ha, de nieuwste EP van Prong,” is de eerste gedachte die uw recensent te binnen schiet nadat hij op de play-knop van zijn cd speler heeft gedrukt. Het staccato ritme en de stem van zanger Bas Siersema die in het eerste nummer als de boze broer van Tommy Victor klinkt doen direct aan die band denken.

Hell ToPay is echter de tweede EP van Firezone, een in 2010 opgerichte Limburgse band die een vorm van metal speelt die we tegenwoordig oldschool noemen. Maar daar is natuurlijk helemaal niets mis mee.

Hoewel de band wel zeker een redelijk eigen geluid heeft blijft de geest van Prong na opener ‘For Show’op de hele EP rondwaren. Op zich niet erg omdat de nummers helemaal niet onaardig zijn en het er op lijkt dat de band niet bewust dit geluid heeft opgezocht. “Dit is Firezone en daar moet u het mee doen,” zullen de heren gedacht hebben.

Halverwege stokt het even door een anderhalve minuut durend gesproken intermezzo op een soort hiphop beat, getiteld ‘Ride The Tiger’. Het stukje voegt niet echt iets toe, maar leidt de aandacht eerder af. Gelukkig gaat het gas er daarna weer stevig op met ‘Tiger Blood & Adonis DNA’. De puntige rapzang krijgt in dit nummer hulp van een stevige riff en is daardoor prima aan te horen.

‘Who Am I’ is de vlotte afsluiter van Hell ToPay. Het is jammer dat het geluid nogal wollig geproduceerd is. Een beter geluid had de nummers nog iets meer tot leven gebracht. Al met al toch een geslaagd plaatje dat oldschool metalheads ongetwijfeld zal aanspreken.
Recensent:Jan Didden Artiest:Firezone Label:Eigen Beheer
Cover God Damn - Shoe Prints In The Dust

God Damn - Shoe Prints In The Dust God Damn is een uiterst energiek duo dat niets anders doet dan sterke poppy...

Cover iPendejo! - Atacames

¡Pendejo! - Atacames ¡Pendejo! is een vierkoppige hardrockstormram uit Eindhoven. Ja echt,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT