RECENSIE: Michael Antony Austin - It`s The Mileage

mAA
recensie cijfer 2023-12-27 Heeft u al uw glazuur nog op de tanden dan volgt hier een waarschuwing: bij beluistering van It’s Not The Years..It’s The Mileage van Michael Antony Austin zou het er hier en daar zomaar eens van af kunnen springen.

Wie is Michael Antony Austin? Hij is een Engelsman die furore maakt in onder andere een Queen Tribute band en ook solo regelmatig het nodige werk aflevert. De man opereert vanuit Duitsland, waar hij ook schijnt te wonen.

Zij solowerk is een mix van rock, country en singer-songwriter. In de wat steviger rocknummers valt het allemaal nog mee, maar zodra we in de rustigere tracks terecht komen wordt het allemaal suikerzoet, iets wat voor een groot deel komt door de wat zoetige stem van Austin. In de kloeke rocker ‘You Are The Light’ is het nog wel te doen en ook in eveneens vlotte rocker ‘Getting Out’ gaat het ook nog wel, maar in de ballad ‘Turn Around And Kiss Me’( iets met een verloren liefde) begint het glazuur behoorlijk wat barsten te vertonen. Net bekomen van al dat leed, gaat Austin nog even ‘vrolijk’ verder om de volgende verloren liefde te bezingen in ‘Kathy (Come On Home)’. De rocker hierna (‘Your Mother Wouldn’t Like It’) is dan ook broodnodig om de neus te snuiten na alle geplengde tranen.

Het hoogtepunt van het album is ongetwijfeld ‘The Collier Lad’s Dream’ dat een enigszins Ierse of Schotse invloed in zich heeft en zelfs een beetje lijkt op iets van David Keenan, maar dan zonder scherpe rand. De gevoelige tekst over een overleden iemand in ‘Whisper Of The Trees’ is mooi, maar ook dit nummer komt wat te braafjes over en de kopstem van Austin in ‘Fools Of Us All’ is helemaal niet te doen.

Het is allemaal niet heel beroerd wat Austin op It’s Not The Years.. It’s The Mileage laat horen, maar op het hele album is geen scherp randje te vinden. Prima allemaal maar na het beluisteren van het album krijg je wel een beetje een weeïg gevoel in je maag, alsof je teveel zoetigheid gegeten hebt. Maar als je zo rond de Kerst even wil zwelgen dan kan dat uitstekend hiermee.
Recensent:Jan Didden Artiest:Michael Antony Austin Label:Eigen Beheer
Cover Deleyaman - The Sudbury Inn

Deleyaman - The Sudbury Inn Deleyaman bestaat uit de van origine Grieks-Armeense muzikant Aret Madilian...

Erja

Erja Lyytinen - Diamonds On The Road - Live 2023 Bluesrockdame Erja Lyytinen brengt haar vierde live plaat uit, genaamd...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT