RECENSIE: Drive-By Truckers - The Big To Do

The Big To Do – Drive – By Truckers
recensie cijfer 2010-03-27 Het Amerikaanse collectief Drive-By Truckers laat er geen gras over groeien; ze zijn alweer toe aan hun elfde release in krap twaalf jaar. De nieuwste toevoeging aan dit imposante oeuvre is The Big To Do. Met een titel als deze verwacht je misschien dat het opnemen ervan een enorme klus geweest moet zijn. Niets is minder waar; vijfentwintig dagen, verspreid over drie maanden, waren voldoende voor de heren.

De muziek van de Truckers is nog altijd het ‘van dik hout zaagt men planken’ soort, dat wil zeggen eenvoudige rockmuziek, die het goed doet in Amerikaanse barren. Maar de stoere bandnaam en gierende gitaren ten spijt, het klinkt allemaal stoerder dan het in feite is. De liedjes zijn niet bijster bijzonder en Mike Cooley is niet bepaald de zanger met de juiste strot voor deze muziek. Op een nummer als ‘The Wig He Made Her Wear’, dat wat slepender is, komt hij veel beter tot zijn recht. Of wanneer hij bijgestaan wordt door Shonna Tuckers, dan worden nummers als ‘(It’s Gonna Be) I Told You So’ ineens een stuk innemender.

Wanneer de cd op haar einde loopt, waagt de band zich nog even aan de country, en dat pakt wonderwel prima uit, zowel tekstueel als ook muzikaal. Met ‘Eyes Like Glue’ komt er zelfs een bijzonder vredig einde aan The Big To Do. Het is zoals zo vaak met Amerikaanse producten: het mag dan wel niet van topkwaliteit zijn, je krijgt er wel een goed gevoel van. Zo is het ook met de Drive-By Truckers. En als ze de stoerdoenerij zouden laten voor wat het is, wordt het zowaar nog genieten geblazen.


Eerdere recensies van Drive By Truckers:
- 13-02-2008: Brighter Than Creation's Dark
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Drive-By Truckers Label:ATO Records
The 101’s – Get What You Deserve

The 101’s - Get What You DeserveUit Erp komt een stel jonge honden die zich The 101’s noemen. De band...

Hans Teeuwen & the Painkillers – How It Aches

Hans Teeuwen - How it Aches (ft. The Painkillers) Hans Teeuwen ontwikkelt zich steeds meer tot een duizendpoot. Zijn...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT