RECENSIE: The 101’s - Get What You Deserve

The 101’s – Get What You Deserve
recensie cijfer 2010-03-27 Uit Erp komt een stel jonge honden die zich The 101’s noemen. De band bestaat vier jaar en heeft in die tijd al rond 160 optredens tot een goed einde gebracht. Zo traden zij op met heel wat grote namen en kregen daarbij steevast een goede publieksrespons. Na het snel uitverkochte eigen beheer album Rehearsal Incidents is er dan nu de EP Get What You Deserve.

De heren noemen zelf hun muziekstijl punk ’n roll, een benaming die de muziek van The 101’s wel eer aandoet. De lekkere vlotte punkrock wordt met een hoop energie gebracht en uit alles blijkt dat de band een goed ingespeelde liveband is. De muziek is verre van origineel, maar de band speelt alsof hun leven er van afhangt, waardoor ze toch opvallen. Opener ‘Worth For Nothing’ is uptempo met een lekkere zware riff en laat de volwassen zang van Andy Van de Vossenberg alle ruimte. Ook in de andere nummers excelleert de zanger. Het titelnummer ‘Get What You Deserve’ heeft een lekker rockabilly ritme en is de mooiste song op deze EP. Dit moet een vreselijk fijn nummer zijn om te spelen. Take Your Time, Nobody’s Gonna Fool you’ is een punkrock nummer zoals er al duizenden zijn gemaakt, maar prima in elkaar zit. ‘Dead Man Walking’ ligt in het verlengde en klinkt eveneens uitstekend. Deze jongens weten hoe ze een goed nummer in elkaar moeten zetten, dat is duidelijk.

Behalve het enthousiasme, wat van de schijf afspat, laat The 101’s horen uit vier uitstekende muzikanten te bestaan die klinken alsof ze al veel langer samen spelen. Ongetwijfeld het gevolg van de vele optredens. De productie van het schijfje is daarbij ook nog eens ruim voldoende. Deze jonge band uit Noord-Brabant heeft een prima toekomst voor zich, zolang ze met deze sterke punkrock voor de dag blijven komen. Geen vernieuwende band, maar wel een hele goede. Prima werk!
Recensent:Jan Didden Artiest:The 101’s Label:Eigen Beheer
Lucy Love – Superbillion

Lucy Love - SuperbillionVieze garage, grime, electro beats en lyrics in het Cockney Engels. Is het...

The Big To Do – Drive – By Truckers

Drive-By Truckers - The Big To Do Het Amerikaanse collectief Drive-By Truckers laat er geen gras over...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT