RECENSIE: Hans Teeuwen - How it Aches (ft. The Painkillers)

Hans Teeuwen & the Painkillers – How It Aches
recensie cijfer 2010-03-24 Hans Teeuwen ontwikkelt zich steeds meer tot een duizendpoot. Zijn successen als cabaretier in Nederland hoeven niet nog eens genoemd te worden. Belangrijker is om ons te richten op zijn nieuwe passie: jazzmuziek. Alhoewel nieuw? Liefhebbers van Teeuwen’s cabaretprogramma’s hebben al verschillende keren zijn voorliefde voor jazzmuziek voorbij horen komen. Nu is zijn eerste eigen album uit. Met zijn band The Painkillers probeert hij muziekminnend Nederland voor zich te winnen met het album How It Aches.

Voor How It Aches heeft Teeuwen een imponerende band om zich heen gecreëerd. Topmuzikanten Jesse van Ruller, Benjamin Herman, Ruben Hein, Kasper Kalf en Joost Kroon spelen mee op dit album. Hoewel het allemaal jazzmuzikanten zijn is dit geen pure jazzplaat. Het is eerder een mengeling van pop, jazz en rock. Vooral de rockinvloeden zijn terug te horen in nummers als ‘Good At It’ en ‘Make You Proud’. En zowaar horen we ook nog een bekende melodie voorbijkomen, ‘Hardware Store’ kennen we in het Nederlands ook wel als ‘Snelkookpan’.

Hoewel Teeuwen een goed debuutalbum heeft afgeleverd overtuigd het nog niet helemaal. En dat komt voornamelijk door zijn stem. Het mag iets rauwer klinken, iets meer doorleefd. Al is dat moeilijk om te forceren. Misschien heeft het tijd nodig. Maar een ding is zeker, de muziek van Hans Teeuwen & The Painkillers zit boordevol energie! Vanaf het eerste moment word je meegesleurd in een achtbaan die bijna drie kwartier later tot stilstand komt. Ik ben ervan overtuigd dat we in de toekomst nog veel plezier gaan beleven aan de muziek van Teeuwen & The Painkillers. Het kan alleen maar beter worden.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Hans Teeuwen Label:Pias
The Big To Do – Drive – By Truckers

Drive-By Truckers - The Big To DoHet Amerikaanse collectief Drive-By Truckers laat er geen gras over...

Crookers – Tons of friends

Crookers - Tons of Friends Afgelopen zomer had je mensen die de Crookers remix van Kid Cudi’s ‘Day ’n...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT