RECENSIE: Vandaveer - Divide & Conquer

Divide & Conquer – Vadaveer
recensie cijfer 2010-10-03 Soms zijn er van die cd’s die de aandacht trekken puur op basis van hoe de verpakking eruit ziet. Dergelijke bands staan dan al met 1-0 voor, om in voetbaltermen te spreken. De nieuwe cd van Mark Charles Hiedinger, ofwel Vandaveer is er zo een. Divide & Conquer heet de nieuwe plaat en wordt geleverd in een kartonnetje dat zo aan de muur zou kunnen. Of het schijfje er uit gelaten kan worden, zal moeten blijken.

Het album trapt op sobere wijze af met ‘Fistful of Swoon’, maar dat nummer wordt gaandeweg steeds een laagje rijker, van verschillende instrumenten tot aan de prettig bijpassende vocalen van Rose Guerin. Ook de andere nummers weten te verrassen, want ze nemen je mee, van prettige niemendalletjes in de vorm van ‘Woolgathering ‘ langs meeslepende ballades als ‘A Mighty Leviathan of Old’. En soms is er niet meer nodig dan twee vocalen, een piano en een gitaar, zoals blijkt op ‘Long Lost Cause’, om de wereld om je heen weer even te vergeten.

Met ‘Beverly Cleary’s 115th Dream’ maakt Divide & Conquer uiteindelijk een zachte landing, waarna je het album het liefst opnieuw zou willen draaien. Daarmee is de missie geslaagd, want dat is – kort gezegd – wat je artiest toch hoopt te bereiken. En met en album zo doorwrocht als deze is dat niet meer dan terecht. Het hoesje kan aan de muur, maar het schijfje halen we eruit.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Vandaveer Label:Munich Records
Olli Ojajärvi Trio – Out of Mind

Olli Ojajärvi Trio - Out of MindOlli Ojajärvi (saxofoon), Jan Simons (contrabas) en Markku Ounaskari (drums)...

Ken’s Dojo - Reincarnation

Ken's Dojo - Reincarnation Waar komt deze Ken’s Dojo vandaan? Wie is Ken? Is dit de zoveelste kloon...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT