RECENSIE: Dead Confederate - Sugar

Dead Confederate  - Sugar
recensie cijfer 2010-10-01 Het uit de Amerikaanse staat Georgia afkomstige vijftal Dead Confederate zal menig verstokt liefhebber van alternatieve rock muziek uit halverwege de jaren negentig, direct tot de verbeelding spreken. Het geluid van de band is namelijk weinig gepolijst en doet denken aan de Sonic Youth en de Smashing Pumpkins in hun hoogtijdagen. Zo ook weer op het nieuwe album van Dead Confederate, getiteld Sugar, dat aftrapt met het onheilspellende ‘In The Dark’.

Het nummer is lekker slepend van aard en zet direct de toon. Des te opvallender is daardoor het tweede nummer, ‘Run From The Gun’, dat welhaast luchtig klinkt. Met die rust is het overigens snel gedaan, getuige het zwaar overstuurde ‘Quiet Kid’. Als eerste single is ‘Giving It All Away’ naar voren geschoven, een samenwerking met J Mancis van Dinosaur Jr, waar je overigens ook weer niet bijster veel van terughoort.

Met ‘Sugar’ en ‘Shocked to Realize’ lijkt het nieuwe album van Dead Confederate als een nachtkaars uit te gaan, maar stiekem past het ingetogen slot wel. Een wat al te overstuurd einde zou teveel aan de jaren negentig scene geweest zijn, want als album kan ‘Sugar’ er ook in 2010 nog prima mee door.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Dead Confederate Label:Munich Records
Tokyo Ska Paradise Orchestra – Paradise blue

Tokyo Ska Paradise Orchestra - Paradise BlueHet Tokyo Ska Paradise Orchestra is al jarenlang de beste live band van...

Deer Tick – The Black Dirt Sessions

Deer Tick - The Black Dirt Sessions “Het hoeft niet zuiver, het moet oprecht.” , dat moet John McCauley hebben...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT