RECENSIE: Jason Mraz - Beautiful Mess

Jason Mraz – Beautiful Mess  - Live On Earth
recensie cijfer 2009-12-28 Van straatmuzikant tot miljoenen albums verkopende beroemdheid. Het is zo’n jongensboekverhaal waar veel muzikanten van dromen. Jason Mraz is de geluksvogel die de hoofdrol speelt in zo’n verhaal. Hem is het namelijk gelukt om uit te groeien van straatmuzikant tot een popster, die met gemak grote zalen en festivalweides weet uit te verkopen.

Sinds zijn album We Sing, We Dance, We Steal Things uit 2008 is Jason Mraz definitief ook in Europa een grote naam. Verschillende hits volgden elkaar in korte tijd op, waarvan ‘I’m Yours’ en het duet ‘Lucky’(met Colbie Caillat) de bekendste zijn. Van zijn afgelopen tour is nu het album Beautiful Mess – Live On Earth uitgebracht, met bijbehorende dvd. Het album geeft een goede weergave van een typisch optreden van Mraz: no nonsense, vrolijk, en muzikaal dik in orde.

Wat dat betreft maakt de cd de dvd bijna overbodig. Jason Mraz is nou eenmaal niet iemand die een spectaculaire show neerzet. Op blote voeten en getooid met zijn kenmerkende hoedje windt hij het publiek puur door de kracht van de liedjes en de uitstekende begeleidingsband om zijn vingers. En ja, hij is best ontwapenend en zoekt regelmatig de interactie op met het publiek. Alleen is dat niet genoeg om een heel optreden visueel gezien mee te boeien. Maar het is ongetwijfeld een ander verhaal als je zelf bij zijn optredens tussen het publiek staat.

Het optreden laat Jason Mraz in al zijn variatie horen: aanstekelijke pop, reggae, folky en zo nu en dan licht funky. “I Won’t Worry My Life Away” zingt hij in het aanstekelijke ‘Remedy’. En dat is misschien wel de meest passende typering voor Jason Mraz.

Voor de liefhebbers van zijn hits is het nog extra leuk dat Colbie Caillat ook op komt draven voor hun duet ‘Lucky’. Hiervoor verruilt Mraz het immense podium voor een intiemere setting op een klein podium middenin in het publiek. Op dat moment is de dvd dan wel weer van toegevoegde waarde. Verder geldt vooral: een prima live album, dat je even doet vergeten dat de zomer nog best ver weg is.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Jason Mraz Label:Atlantic Records
Leon Verdonschot – Denvis, een Rockroman

Leon Verdonschot - Denvis, een rock roman Leon Verdonschot is een echte duizendpoot. Hij is journalist bij onder...

Engel – Geen Weg Terug

Engel (NL) - Geen Weg Terug Eind vorig jaar deed ik een ontdekking op nederhopgebied: Engel . De rapper...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT