RECENSIE: Audio Adam - This Is Our Home

Cover Audio Adam - This Is Our Home
recensie cijfer 2012-12-08 Vorig jaar werd de band door 3FM al verkozen tot Serious Talent, en in januari van het komende jaar staat de band op een van de grote podia bij Eurosonic. Al kan dat laatste ook weleens te maken hebben met hun Groningse afkomst. Maar goed, Audio Adam dus. This Is Our Home is hun debuutalbum, en dat de heren er apetrots op zijn, laten ze maar al te graag weten. En terecht natuurlijk, zeker als je ziet dat Guido Aalbers (o.a. Bertolf, Miss Montreal) achter de knoppen zat om de liedjes op te nemen en te mixen.

Het album kent twaalf liedjes, die je kunt plaatsen in de hoek van landgenoten Kensington en Kane of die van grote bands als Snow Patrol en Keane. Over het algemeen songs met grote refreinen dus. En waarvan een enkele uitschieter verdomd lastig uit je kop te branden is.

Goed voorbeeld daarvan is de laatste single ‘ You’ll Be Alone’, waarvan de band begin november al een minuutje liet horen in De Wereld Draait Door. Maar ook de eerdere single ‘The Warning’ of ‘It’s Leaving Me’ zijn van die liedjes die direct goed blijven hangen en zo de ether in geslingerd kunnen worden.

Hoewel de band (op momenten) zeker te vergelijken is met eerdergenoemde bands, is de band kwalitatief nog niet zover dat ze hieraan kan tippen. De band mist nog teveel een echt eigen smoel, en de songs zijn nog iets te eenvormig. Op een enkele positieve uitschieter na dan. En zanger Tjerk moet hier en daar letten op zijn Engelse uitspraak. Daar klinkt het Hollands af en toe echt te ver in door.

Toch is dit een lekker debuut van deze Groningers, en niets lijkt ze in de weg te staan om straks uitgebreid alle clubs af te gaan. Live schijnt de band erg goed haar mannetje te staan, en ik kan me voorstellen dat ze daar iedere twijfel (mocht die er nog zijn) weg kan nemen. Ik ben benieuwd hoever ze het gaan schoppen.
Recensent:Chris Dietzel Artiest:Audio Adam Label:Rough Trade Distribution
Cover Joe Strummer & The Mescaleros - Global A Go-Go/Streetcore

Joe Strummer & The Mescaleros - Global A Go-Go/StreetcoreJoe Strummer verkrijgt wereldfaam als frontman van The Clash. De band die met...

Cover Frank Turner - Last Minutes And Lost Evenings

Frank Turner - Last Minutes And Lost Evenings Frank Turner , niet te verwarren met de vreselijke Paul Turner, is een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT