RECENSIE: The Sound Of Animals Fighting - The Ocean and the Sun

The Sound Of Animals Fighting – The Ocean And The Sun
recensie cijfer 2008-09-16 Het is alweer twee jaar geleden dat Lover, The Lord Has Left Us..., het voorlaatste album van The Sound Of Animals Fighting, het levenslicht zag. De band, wiens bezetting nog wel eens veranderd, bestaat momenteel uit vier vaste leden, waaronder een ex-bandlid van de RX Bandits en de huidige zanger van Circa Survive. De bandleden staan ook wel bekend als The Lynx, The Skunk, The Walrus en The Nightingale. De heren dragen dierenmaskers om het plaatje compleet te maken. Blijkbaar hebben de heren tijd gevonden om een nieuw album in elkaar te zetten, welke nu in de winkel ligt en uitkomt bij Epitaph. Het nieuwe album draagt de titel The Ocean And The Sun en telt twaalf nummers.

Anthony Green, de zanger van Circa Survive en dus ook The Sound Of Animals Fighting staat bekend om zijn aparte stem. Iemand die voor het eerst naar een nummer als ‘The Ocean And The Sun’ luistert, zal ongetwijfeld denken dat het gezongen wordt door een vrouw. Toch leent de progressieve post-punk zich perfect voor Anthonys stem. Tijdens het luisteren naar ‘The Heraldic Beak of the Manufacturer's Medallion’ zijn ook duidelijk invloeden van Circa Survive te horen. De dromerige nummers die hier en daar een harde uitspatting hebben kabbelen voort zonder dat je er erg in hebt. Tussen de nummers door vinden we drie korte stukjes die ieder een andere muziekstijl vertonen, zonder dat het echt nummers te noemen zijn.

Het dub-achtige intro van ‘Uzbekistan’ bewijst de veelzijdigheid en creatieve geest van de band. Eigenlijk valt elk nummer wel in een ander genre te plaatsen en is er op deze manier nooit echt een eenheid. Ondanks deze vermeende chaos ligt het album lekker in het gehoor en borduurt de band mooi voort op het vorige album. The Sound Of Animals Fighting is een band die je de kans moet geven, maar als dit eenmaal gedaan is kan je er niets anders mee doen dan ervan te genieten. The Ocean And The Sun is zeker een album wat je gehoord moet hebben!
Recensent:Kees de Jong Artiest:The Sound Of Animals Fighting Label:Epitaph
De Dijk – Brussel

De Dijk - Brussel De Dijk is één der vaandeldragers van de nederpop, al meer dan 25 jaar...

Five O’Clock Heroes – Speak Your Language

Five O' Clock Heroes - Speak your Language In 1982 brengt The Jam, het trio rond Paul Weller haar laatste album The...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT