RECENSIE: Simian Mobile Disco - Fabriclive.41

Fabriclice.41 – Simian Mobile Disco
recensie cijfer 2008-08-24 Nog maar pas geleden stond een uit Engeland afkomstig duo op primetime te draaien in de Bravo-tent op Lowlands. Het publiek genoot zichtbaar van de electronische muziek, die hier en daar een vleugje synthpop bevat. Het gaat hier natuurlijk over Simian Mobile Disco. De heren hebben er zin in, want sinds het debuut die nog maar een jaar geleden het levenslicht zag, zijn er nog een aantal ep’s en mix albums uitgekomen.

Inmiddels is het tijd voor mix album nummer zes, die ondanks dat het duo bij Kitsuné Music gelabeld is, uitkomt op Fabric Records. Fabriclive.41 – Simian Mobile Disco bevat maarliefst 22 tracks met nummers van verschillende wat onbekendere- en bekendere namen. Zo horen we nummers van onder andere Hercules And Love Affair, Simian Mobile Disco, Green Velvet en Plastikman (Richie Hawtin).

Tijdens het luisteren wordt al snel duidelijk dat het duo een dikke laag van hun zo herkenbare electro over de nummers gesmeerd heeft. Donker gezang, vreemde bliepjes en vooral een uiterst dansbare beat voeren de overhand op dit album. Het probleem bij mix compilaties is vaak dat er in de overgang van nummers irritaties vormen omdat het geheel niet mooi aansluit. Simian Mobile Disco heeft er gelukkig een vloeiend geheel van gemaakt waardoor de cd heerlijk in de oren klinkt.
Recensent:Kees de Jong Artiest:Simian Mobile Disco Label:Fabric Records
Kitsuné Tabloid: Mixed by Digitalism

Digitalism - Kitsuné TabloidKitsuné is een bedrijf die zich met onder andere kleding en muziek...

Di-rect, Live & Acoustic

Di-rect - Live & Acoustic Waar sommige Nederlandse bands na een aantal succesvolle cd’s de hele wereld...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT