RECENSIE: Digitalism - Kitsuné Tabloid

Kitsuné Tabloid: Mixed by Digitalism
recensie cijfer 2008-08-18 Kitsuné is een bedrijf die zich met onder andere kleding en muziek bezighoudt. Kitsuné Music is een Frans platenlabel waar artiesten als Yelle, Hot Chip, Fischerspooner en Boys Noize hun onderkomen hebben. Kitsuné vond dat het tijd was om weer eens een verzamelalbum uit te brengen en deze te laten mixen door niemand minder dan het Duitse Digitalism. Idealism heeft blijkbaar zoveel indruk gemaakt dat de heren gevraagd is een mix te maken met nummers van hun favoriete artiesten van de afgelopen jaren. Het resultaat is al twee weken te koop en heet simpelweg Kitsuné Tabloid: Mixed by Digitalism.

Het schijfje telt maarliefst 25 nummers, met uiteenlopende lengtes. Zo duurt het ene nummer 50 seconden, telt de andere gewoon de ‘normale’ vier minuten. Digitalism staat bekend om hun hippe electro-indie. Ook op deze cd hebben ze de nummers dit tintje gegeven. De soul, funk en disco laten zich goed horen en zullen op feestjes garant staan voor de voetjes van de vloer. Nummers van artiesten als Zombie Nation, Hot Chip, The Kills en WhoMadeWho zijn pompen uit je speakers, evenals die van de heren van Digitalism zelf. Merk je vaak dat bij mixen de nummers net niet lekker in elkaar overlopen, hier is alles vlekkeloos aan elkaar genaaid.

Met het album is niks mis; goede nummers, goed gemixt en het zorgt ervoor dat je wil dansen. Digitalism staat de komende maanden welgeteld twee keer in ons kikkerlandje. Op zaterdag sieren ze de Bravo-tent op Lowlands en op 25 oktober geven de heren een dj-set in de Melkweg tijdens het Amsterdam Dance Event!
Recensent:Kees de Jong Artiest:Digitalism Label:Kitsuné France / NEWS
Iced Earth – The Crucible Of Man (Something Wicked Part2)

Iced Earth - The Crucible of ManDe verloren zoon is terug! Bij Iced Earth is met de terugkeer van zanger...

Fabriclice.41 – Simian Mobile Disco

Simian Mobile Disco - Fabriclive.41 Nog maar pas geleden stond een uit Engeland afkomstig duo op primetime te...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT