RECENSIE: No Turning Back - Stronger

No Turning Back – Stronger
recensie cijfer 2008-04-20 Samen met Dirk Miers en Alan Douches nam de Brabantse hardcore band No Turning Back hun nieuwe cd op. Nadat in de herfst van 2006 het album Holding On uit kwam ging het snel met deze band. Ze bestonden onlangs tien jaar maar de twee na de release van dit album kwam hun carrière in een snelvaart. Bij uitstek de beste hardcore band uit Nederland, de band uit Nederland die het vaakst optreedt over de gehele wereld en een band die nog steeds dezelfde muziek maakt waar zij mee zijn begonnen. Geen invloeden van hier en geen invloeden van daar. Nog steeds pure hardcore.

Het kostte tien dagen om het volgende album Stronger op te nemen. Deze veertien- nummer tellende cd heeft een paar gasten die een lijntje meezingen. Zo horen we naast Martijn van No Turning Back ook de zangers van Down To Nothing, Cold World en Enemy Ground.

Het album bevat al een paar nummers die bekend voorkomen. Zo stond ‘Do You Care?’ op de vorige cd van No Turning Back. Deze 1997 – 2007 cd was een extra-tje voor de fans. Oude nummers werden opnieuw opgenomen met fatsoenlijke kwaliteit en kregen dus al een voorproefje op het nieuwe album. Ook het nummer ‘Stronger’, en dus gelijk de titeltrack, was al enige tijd te beluisteren op de MySpace van de band.

Met ‘Same Sad Song’ knalt No Turning Back er weer tegen aan. Tijdens ‘I Rise’ horen we nog steeds de No Turning Back die wij op de vorige cd ook hoorde. Gelukkig zet deze lijn zich voort. No Turning Back heeft zich ontwikkelt. Ontwikkelt in het gene wat ze deden. Ze doen dingen die ze deden nu beter. We horen geen rare gitaarpartijen en geen muzikale uitspattingen.

No Turning Back staat niet tot vernieuwing maar tot verbetering. Stronger is een ijzersterke plaat. Deze jongens waren eerst de beste hardcore band uit Brabant en toen de beste hardcore band uit Nederland. Nu gaan we ons toch afvragen of de volgende Sick Of It All, Agnostic Front en Madball niet uit ons eigen, mooie kikkerlandje komt. Die ene mooie provincie waar deze mannen het altijd over hebben; Noord- Brabant.
Recensent:Twan Scheffers Artiest:No Turning Back Label:Reflections Records
The Long Blondes – “Couples”

The Long Blondes - Couples The Long Blondes , wie ze nog niet kent heeft afgelopen jaren zijn oren...

Red Zone Cuba – Visitors From Another World

Red Zone Cuba - Visitors from another World De garage-trash-surf-rock&roll band Red Zone Cuba is lekker bezig. Zo...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT