RECENSIE: Dowzer - Not As Plant

Dowzer – Not As A Plant
recensie cijfer 2010-03-16 ‘Punk’s dead, emo kids next’ maar niet als het aan de drie rebellen Deny, Sandra en Rik ligt. Allemaal dragen zij een zanglijntje, en enkele muzikale partijen op hun instrument bij aan het tweede album van punk/popband Dowzer.

Op Not As Plant valt te horen dat er behoorlijk wat inspiratie is gehaald uit de grotere en kleine punkbands. De zanglijnen in ‘According To You’ doen bijvoorbeeld aan een Blink 182 nummer denken, maar daarentegen is vooral het begin van de plaat meer undergroundpunk gericht. De drie uit Roosendaal hebben de lat ten opzichte van debuut Concrete Smiles At Aisle Five een paar niveaus hoger gelegd. Iets dat goed uitpakt, maar nog de potentie mist om iets te gaan betekenen bij een groter publiek. Daarvoor heeft de band een te klein repertoire betere punk/popnummers die meegezongen dienen te worden.

‘Having Everything Is Having Nothing To Look Forward To’ en het meer Caribisch getinte ‘All The Lights’ zijn twee voorbeelden van betere nummers op Not As Plant. Het naar eigen zeggen vele mixen van stijlen loopt op dit album wel los. Toch valt er niet onderuit te komen dat het vervolg op Concrete Smiles At Aisle Five een fijne punk/popplaat is geworden. Shows in Nederland moeten voor deze drie gemakkelijk te vinden zijn, het is dus wachten op een supportshow voor een grotere band om de betere nummers van dit album te presenteren aan het grotere publiek.
Recensent:Twan Scheffers Artiest:Dowzer Label:Waterslide Records
SwampFreaks – SwampFreaks

SwampFreaks - SwampFreaksWanneer zanger Andrew McDermott (Mac) in 2007 plotseling Threshold verlaat,...

Lyenn – The Jollity Of My Boon Companion

Lyenn - The Jollity of my Boon Companion De afgelopen twaalf maanden kregen we weer heel wat uitstekende tot ronduit...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT