RECENSIE: The Darkest Red - Destroy & Rebuild

The Darkest Red - Destroy & Rebuild
recensie cijfer 2009-08-17 Voor de liefhebbers van Heaven Shall Burn, The Black Dahlia Murder en Sky Came Falling is er nu de nieuwe plaat van The Darkest Red. Dit vijftal gooit je brute metalcore, deathcore en alle andere –core gerelateerde genres om het hoofd. Dit deden ze eerst met een één nummer tellende promo genaamd The Reaping, later met een demo genaamd ..Time Has Come To Embrace.. en nu met het nieuwe pareltje van de band Destroy & Rebuild.

Op dit album horen we onvervalste metal met veel –core invloeden. Snelheid is geboden, harde break-en beatdowns zijn aanwezig en ook de ‘meeschreeuwstukken’ kunnen niet achterwege blijven. Destroy & Rebuild geeft je zeker het hardste wat het Nederlandse, muzikale landschap te bieden heeft.

Er zal voor The Darkest Red nu meer inzetten dan enkel support shows voor Sparkle Of Hope, Morda, Ligeia, Gojira en Instil. Maar waar vervolgens die slogan Time to paint your town red opslaat is me een raadsel. Waarschijnlijk is het gewoon niet veilig om een wit t-shirt te dragen wanneer je naar een show van The Darkest Red gaat. Grote kans dat ook dit t-shirt rood wordt door de hardheid van deze band.

Voor fans van Heaven Shall Burn, Poison My Blood, Morda, Crimson Falls en alle andere -core muziek.
Recensent:Twan Scheffers Artiest:The Darkest Red Label:Crossfirecult Records
Various Artists – Brand Neu!

Various - Brand Neu!Neu! is één van de bekendste namen uit de krautrock, een zeer experimentele...

Diversen – Hiphop In Je Smoel Volume 1

Various - Hiphop in je Smoel vol 1 Hiphop In Je Smoel bestaat in september 10 jaar en is van plan dat flink te...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT