RECENSIE: From First To Last - Throne to the Wolves

From First To Last – Throne To The Wolves
recensie cijfer 2010-05-22 From First To Last verdween voor menig scenekid van de rader na het vorige album. De band werd namelijk te poppy na het aantrekken van de nieuwe zanger Matt Good, en opende zelfs Pinkpop in 2008. Diep afgezakt, richting de rand van bekendheid bij het grotere publiek. Uit den boze als sceneband. Nu weg bij major Universal en gehuisvest bij Rise Records. Positief of negatief effect?

Op Throne To The Wolves is de band helemaal terug in de scene. De stijl van Heroine wordt doorgezet en het album From First To Last lijkt niet eens uit te zijn gekomen. Matt Good heeft zijn plek in de band gevonden, en de afwisseling komt veel beter tot zijn recht. De band is chaotischer dan ooit- of zijn we simpelweg geen chaos meer gewend van From First To Last?, en knalt tot en met track zes flink door. Hierna wordt gas terug genomen. De gewonnen zieltjes met het vorige album moeten het ook leuk blijven vinden.

Al komt deze snelheidsvermindering wel geroepen. From First To Last wilt namelijk te graag, en propt hierdoor te veel verschillende nummers in één nummer. Enkele nummers zoals ‘Elvis Said Ambition Is A Dream With A V8 Engine’ lopen over van stijlen en truukjes dat er nu ook ongeplande chaos ontstaat. Ook lijkt Matt Good geen elf nummers van fatsoenlijk zanglijnen te kunnen voorzien. Clichés en het been there done that gevoel krijgen de overhand naarmate het album vordert.

Maar goed, lekker boeiend. Wanneer deze band weer eens deze kant uitkomt en niet op Pinkpop staat, zal de zaal gevuld staan. Tot de nok toe, want Throne To The Wolves is smullen voor de liefhebber van geslepen chaos doordrenkt van sceneinvloeden.


Eerdere recensies van From First to Last:
- 28-06-2008: From First to Last.
Recensent:Twan Scheffers Artiest:From First To Last Label:Rise Above
Of Mice and men -  Of Mice and men

Of Mice & Men - Of Mice and MenMocht de huisarts ooit recepten uit gaan schrijven voor muzikale genezing,...

Powerstroke – Once We Were Kings

Powerstroke - Once We Were Kings Het Belgische Powerstroke is een drietal dat nog maar kort bestaat en haar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT