RECENSIE: No Turning Back - Holding On

No Turning Back - Holdin on
recensie cijfer 2006-12-02 Met Holding On krijgen we alweer het derde album van No Turning Back voor de kiezen. Niet bepaald katjes om zonder handschoenen aan te pakken, want de nieuwe plaat staat garant voor onvervalste NYHC geweld van het eerste uur. Duidelijk niet voor de tere zieltjes, want No Turning Back heeft zoals gewoonlijk geen enkel gevoel van mededogen voor de samenleving. De wereld is flink klote en dat steekt deze Brabantse formatie zeker niet onder stoelen of banken.

No Turning Back is alweer negen jaar actief in de hardcore scène en is nu uitgegroeid tot een band die de continentale grenzen overschrijdt. De vijf mannen hebben namelijk al voet gezet op vijf continenten, waaronder natuurlijk de VS, Zuid-Amerika en Japan. Geen wonder dat ze de tweede track This World Is Mine hebben genoemd. En dan hebben we het nog niet gehad over de aankomende wereldtour.

Als je dacht dat voorgangers als Rise From The Ashes en Damage Done een stortvloed van gitaargeweld en brullende singalongs was, dan ben je alvast gewaarschuwd voor Holding On. Wees gerust, de Brabanders wijken niet af van het oude vertrouwde recept, maar hebben die wel even verbeterd naar hun idee. De nieuwe cd is namelijk sneller, harder en luider. Met de eerste track Picture Perfect Smiles stort No Turning Back je direct in het diepe en geloof maar niet dat je tijd hebt om op adem te komen. Wat dat betreft zorgden oude nummers als True Colors toch voor wat meer afwisseling in de muziek. Geen nood, het enige wat je moet doen, is je schrapzetten……en dat veertien nummers lang.
Recensent:Roxana König Artiest:No Turning Back Label:Reflections Records
Missy Elliot - Respect M.E.

Missy Elliot - Respect M.E.Zoals elk jaar staan er in de aanloop naar de feestdagen een groot aantal...

GU Medicine - The Saints of Excess

GU Medicine - The Saints of Excess Slechts drie jaar geleden werd de band G.U. Medicine gevormd, een jaar later...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT