RECENSIE: Guns Up - Outlive

Guns Up - Outlive
recensie cijfer 2006-06-29 Dit zijn de fijne projecten mensen! Guns Up levert met 'Outlive' zijn eerste echte full-length af. Voorafgaand werden er een 7'inch en een mcd'tje uitgebracht door deze Amerikaanse herriemakers. Dankzij onze eigen ReflectionsRecords, krijgt de band de kans 11 nummers lang hun gal te spuwen en iedereen er van te overtuigen dat Guns Up een bandje is om in de gaten te houden. Drink maar gerust wat Red Bulls voordat je je oren gaat martelen, want dit ritje gaat sneller dan die van de achtbaan in de Efteling!

Het artwork dat een ijskoud landschap toont, kan menig mens doen misleiden. Feit is echter dat deze band old-school hardcore neerzet waar vele hedendaagse bands een puntje aan kunnen zuigen! Op zich is de keuze van het artwork niet eens zo raar, want vanaf de eerste klanken die mijn boxen uit worden geslingerd, krijg ik ijskoude rillingen over mijn rug. Dat geluid dat terug gaat naar de roots van dit genre, de heerlijke opzwepende ritmes en niet te vergeten het enthousiasme waarmee het gebracht word. 1380 secondes lang plankt Guns Up uit Boston vol gas erdoorheen en laat een ravage achter, waar ze zelf nog verbaasd van op zullen kijken. Verwacht muziek in het straatje van oude hardcore-legendes als Cro-Mags en Madball, met een portie old-school geweld erdoorheen vermengt. Met nummers als Outlive, Life's ill (vooral een mooi begin) en Losing Sight, zie ik een rooskleurige toekomst tegemoed voor Guns Up. Outlive is een mooi visitekaartje geworden en zal de band zeker optredens en bekendheid opleveren.

Guns Up zet zichzelf even dik onderstreept op de kaart en zal daar voorlopig nog wel even stand houden. Zolang ze hun ding blijven doen en het bijltje er niet bij neer gooien, blijft ondergetekende de band in ieder geval zeker volgen! ´Outlive´ is tevens op limited color Lp´s te verkrijgen voor de cruciale kids onder ons, dus wees er snel bij!
Recensent:Maarten Artiest:Guns Up Label:Reflections Records
iForward Russia - Give me a Wall

¡Forward, Russia! - Give me a WallIn zeer korte tijd hebben de bandleden van iForward Russia! een uitstekende...

Chasing Tales - Mood Swings

Chasing Tales - Mood Swings Chasing Tales is een kwartet uit Rotterdam dat net een jaartje bezig is. De...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT