RECENSIE: Daintree Ferry - Daintree Ferry

daintree ferry – Demo
recensie cijfer 2008-01-16 Bandjes schieten tegenwoordig uit de grond. Liedjes worden snel geschreven, op internet gegooid en door iedereen over de hele wereld beluisterd. Goede promotie erbij en je hebt slechts één hitje nodig, om binnen te zijn. Daintree ferry promoot ook met weinig nummers, zijn pas sinds begin 2007 samen en komen nu al met een mooie demo op de proppen.

Daintree Ferry is een band uit Den Bosch en maakt naar eigen zeggen hedendaagse britpop met jaren 60 invloeden. Op deze naamloze demo staan drie scherpe popnummers welke een duidelijk beeld geven van de muziek van deze vier Bosschenaren. Toch zijn het drie redelijk verschillende liedjes. ‘On My Mind’ is een funky popnummer welke vooral door het prettige gitaargeluid prima te beluisteren valt. Het tweede nummer 'Samantha' is, daarentegen, een stuk minder aangenaam. Een saai popnummer welke veel te veel uitgeproduceerd klinkt. Alleen het leuke solotje in het midden van het nummer lijkt het allemaal wat steviger te maken maar verder blijft het refrein op een vervelende manier hangen. Leuker en spannender is het laatste nummer ‘Crazy People’. Spannende drums en een zangpartij à la Jim Morrisson. Het hele nummer klinkt alleen wel wat minder britpop en toch meer als het psychedelische jaren 60 popgeluid.

Het demo'tje op zich is leuk om een keer naar te horen. Toch is het allemaal wat te netjes, te weinig spanning. Het vraag nog net niet om meer. Een leuke start voor Daintree Ferry, maar meer dan dat is het nog niet.
Recensent:Jordi Koops Artiest:Daintree Ferry Label:Eigen Beheer
Britney Spears – Blackout

Britney Spears - Blackout It’s been a while… I know I shouldn’t have kept you waiting... But I’m here...

Dark The Suns – In Darkness Comes Beauty

Dark the Suns - In Darkness Comes Beauty In Darkness Comes Beauty is de naam van het vierde full- length plaat van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT