RECENSIE: Playstation 2 - Guitar Hero Encore: Rocks The 80s

Guitar Hero 80s cover
recensie cijfer 2007-09-13 Het is weer tijd voor een stevig potje rocken, want Harmonix komt met het inmiddels derde deel in de Guitar Hero series, Guitar Hero: Rocks the 80s. Anders dan de twee voorgaande edities van Guitar Hero is Guitar Hero Encore: Rocks the 80s geen verzameling van oude en nieuwe rock toppers, maar een thema spel zoals we deze ook kennen in de populaire Singstar reeks.Het is dus weer tijd om je haar fout te touperen en de schoudervulling jack uit de kast te halen, om met de plasic gitaar van harmonix mee te spelen op de favoriete deunjes die wellicht je vader en moeder ook nog wel kennen. Hiermee zet Harmonix tevens ook een (wellicht onbedoelde) doelgroep neer voor deze game en biedt het de jonge vaders/moeders een excuus om zich te begeven op de spelcomputer van hun kroost.

En om dat maar meteen met de deur in huis te vallen, dit zijn de songs die Harmonix gestopt heeft in Guitar Hero Encore: Rocks the 80s.

1. Opening Licks
"Metal Health" - Quiet Riot
"We Got the Beat" - The Go-Go's
"I Ran (So Far Away)" - A Flock of Seagulls
"Balls to the Wall" - Accept
"18 and Life" - Skid Row (encore)
2. Amp Warmers
"No One Like You" - Scorpions
"Shakin'" - Eddie Money
"Heat of the Moment" - Asia
"Radar Love" - White Lion
"Because, It's Midnite" - Limozeen (encore)
3. String Snappers
"Holy Diver" - Dio
"Turning Japanese" - The Vapors
"Hold on Loosely" - .38 Special
"The Warrior" - Scandal
"I Wanna Rock" - Twisted Sister (encore)
4. Return of the Shred
"What I Like About You" - The Romantics
"Synchronicity II" - The Police
"Ballroom Blitz" - Krokus
"Only a Lad" - Oingo Boingo
"Round and Round" - Ratt (encore)
5. Relentless Riffs
"Ain't Nothin' But a Good Time" - Poison
"Lonely Is the Night" - Billy Squier
"Bathroom Wall" - Faster Pussycat
"Los Angeles" - X
"Wrathchild" - Iron Maiden (encore)
6. Furious Fretwork
"Electric Eye" - Judas Priest
"Police Truck" - Dead Kennedys
"Seventeen" - Winger
"Caught in a Mosh" - Anthrax
"Play with Me" - Extreme (encore)Een paar dingen vallen op aan deze setlist. Ten eerste natuurlijk het nummer ‘Radar Love’, dat origineel was uitgebracht door ons eigen Golden Earring. Het feit da we hier een cover treffen heeft te maken met dat de originele versie van de Golden Earring net tussen de twee decennia inviel en daarom niet kon worden beschouwd als jaren 80 hit.Zij die Guitar Hero 2 hebben gespeeld zullen aan Guitar Hero Encore: Rocks the 80s ook wel opmerken dat het hier een bijna exacte kopie betreft van het 2e Guitar Hero deel. Enkel de graphics in het hoofdmenu plus de na te spelen tracks zijn anders. Maar voor de rest betreed je zelfs de zelfde podia als in Guitar Hero 2 en maak je nu ook weer opnieuw nieuwe sponsor deals en reis je met een busje door heel Amerika.

Ook zijn er dit keer (wegens tijdgebrek) geen extra bonus tracks vrij te spelen. Hierin blonken de vorige twee delen echter uit, sinds we hier vaak de originele bands konden spelen en het dus niet hoeften te doen met een tweedehands wannabe-covalist.

Aan de characters heeft Harmonix wel nog een beetje aandacht besteed. We vnden in het character keuze menu wederom dezelfde characters terug als in Guitar Hero 2, maar characters als Eddie Knox en Alex Steel hebben een duidelijke verjongingskuur gehad en zien er ook uit alsof we 20 jaar terug in de tijd gegaan zijn.Al met al is Guitar Hero Encore: Rocks the 80s een leuke aanvulling voor zij die de eerste twee delen van Guitar Hero inmiddels al helemaal suf gespeeld hebben en heftig toe zijn aan nieuwe liedjes. Maar na het zien van de setlist in Guitar Hero 3, zou ik toch adviseren op dat deel te wachten.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:Playstation 2 Label:Sony Playstation
Hooverphonic - The President

Hooverphonic - The President of the LSD Golf ClubVorig jaar deed Hooverphonic een tour-rondje door Nederland om hun...

Radiohead - In Rainbows

Radiohead - In Rainbows Radiohead is altijd al een eigenzinnige band geweest. Zo volgde de band de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT