RECENSIE: (Never mind the) stars - Death of Hype

(Never Mind The) Stars – Death of Hype
recensie cijfer 2011-09-11 (Never Mind The) Stars is het studioproject van Aka Simon Little. Het begon als toegankelijkere variant op het punk collectief STRFCKR, dat ook door Simon Little werd opgezet. Later veranderd de naam STRFCKR in (Never Mind The) Stars en een nieuwe eenmansband is geboren.

Death of Hype is het tweede wapenfeit van (Never Mind The) Stars (NMTS) en staat vol met dansbare liedjes. Zo wordt de muziek van NMTS vergeleken als een combinatie van de funkypop van Prince en de electropop van Daft Punk. Al mag een vergelijking met de Schotse Calvin Harris en het Amerikaanse Ok Go hier ook zeker niet ontbreken.

Met ‘We Don’t Care About The Music’ scoorde NMTS in 2009 een bescheiden hitje op 3FM. Het werd door meerdere DJ’s elke dag gedraaid. Het superzoete ‘We Don’t Care About The Music’ werd zelfs door Ben & Jerry’s gekozen als soundtrack voor hun bioscoopreclames. Het succes van dit hitje en het eerste album Aeroplane zorgde er voor dat op dit nieuwe album Simon Little kon rekenen op een bijdrage van collega-artiesten.

Death of Hype is opgedeeld in vier delen (Side A-D), maar hier is voor alsnog geen duidelijke scheiding in. De sides zijn qua sound of onderwerpen geen afzonderlijke EP’s. (Never Mind The) Stars dient wel geprezen te worden om hun diversiteit. Wordt er in ‘Tuesday’ een funky en groovy sound neergezet, klinkt NMTS in ‘There Was A Time’ als het Britse Infadels en zijn ‘People People’ en ‘The Ballad’ regelrechte dance-knallers. Aan muzikale genialiteit dus geen gebrek. In ‘Don’t’ wordt met een stapje terug bijna een romantische sfeer neergezet, terwijl niet veel later met ‘Try’ een stevige mix wordt gemaakt tussen funk en dance.

Het tweede NMTS-album Death of Hype Is zoals gezegd een zeer divers album, maar doordoor ook meteen een zeer uitgesproken album. Verwacht geen hapklare brokken voor de massamens, maar laat je verrassen door deze plaat die met recht kan worden ervaren als een muzikale achtbaan.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:(Never mind the) stars Label:Eigen Beheer
Terrapin - Terrapin

Terrapin - Terrapin Terrapin is een jonge band uit België, bestaande uit Gorik Bogaerts (gitaar...

Bökkers - Bökkers

Bökkers - Bökkers Bökkers is het soloproject van Hendrik-Jan Bökkers, gitarist van Jovink....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT