RECENSIE: 3 Doors Down - Time of my Life

3 Doors Down – Time Of My Life
recensie cijfer 2011-08-21 Met ‘Kryptonite’ en ‘When You’re Gone’ scoorde de Amerikaanse rockband 3 Doors Down twee hits in Nederland. De albums waarvan deze nummers afkomstig zijn The Better Life en Away From The Sun verschenen onlangs respectievelijk op plek 653 en 843 in de Veronica Album Top 1000. De laatste twee albums (Seventeen Days en het selftitled album) konden echter rekenen op een stuk minder radiozendtijd. Iets wat toch belangrijk is voor een band die onder contract staat bij een groot platenlabel en zeer toegankelijke rockmuziek maakt.

Het nummer ‘When You’re Young’ van het nieuwe album Time Of My Life solliciteert in ieder geval weer naar veel zendtijd. Dit nummer is gevoelig maar heeft toch kracht, is toegankelijk maar heeft ook een gitaarsolo. Daarnaast lijkt het ook nog eens, in de intro, heel erg op een van hun grootste hits ‘When You’re Gone’. Niet alleen de titel van het nummer zal verwarring doen opwaaien bij de oplettende luisteraar, maar ook de inhoud van dit nummer kan hiertoe leiden. Gelukkig doet dit niets af op het nummer ‘When You’re Young’.

Bovenstaande geldt voor het hele album overigens. Time Of Your Life is een prima album, dat naast ‘When You’re Young’ ook in ‘Every Time You Go’ en ‘Heaven’ hitgevoelige nummers kent. Voor de liefhebbers van 3 Doors Down zal Time Of My Life vertrouwd in de oren klinken. Deze band uit Escatawpa (Missisipi) heeft een bepaald geluid en vorm en wijken daar ook in dit album – net zoals in de vorige vier albums – niet van af. Je zou kunnen zeggen dat de band eentonig begint te worden, maar je kan natuurlijk ook stellen dat de band een constante factor is.

Deze constante lijn houden zij vast door naast de eerder genoemde hitgevoelige nummers ook nummers met wat meer pit te hebben opgenomen op Time of Your Life. ‘Round and Round’, ‘My Way’ en ‘Believer’. Deze laatste twee staan, ongelukkig, helemaal achter op het album. Net voor de akoestische versies van ‘When You’re Young’ en ‘Every Time You Go’, bonustrack ‘The Silence Remains’ en de demoversie van ‘Train’ (afkomstig van het vierde, selftitled album).

Opvallend op Time Of My Life is dat frontman Brad Arnold een stuk beter in zijn vel lijkt te zitten. Zijn teksten zijn een stuk beter gemutst dan op het debuutalbum waar hij nog zong dat hij een loser was in het gelijknamige nummer. Het beste voorbeeld van zijn mentale groei is tijdens de titeltrack van deze plaat. Tijdens dit openingsnummer zingt Brad: “I look back and smile at those forgotten miles and laugh at all that went wrong.”. om vervolgens te zingen dat hij is wat hij wil zijn en dat hij zo zal zijn tot zijn dood. Acceptatie is de laatste fase van rouw. Daarna kan je doorgaan. En hopelijk zijn Brad en zijn bandleden nog lang niet uitgespeeld.
Recensent:Cosmo Vloedbeld Artiest:3 Doors Down Label:Universal
Outloud - Love Catastrophe

Outloud - Love CatastropheHet meest opmerkelijke bandlid van het Grieks-Amerikaanse Outloud is toch...

Foster The People - Torches

Foster the People - Torches “Call It What You Want” , zingt Mark Foster op het debuutalbum van zijn...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT