RECENSIE: Hot Chip - One Life Stand

Hot Chip – One Life Stand
recensie cijfer 2010-03-21 De Britten van Hot Chip brengen alweer hun vijfde album in zeven jaar tijd uit. Daar kunnen veel bands nog een voorbeeld aan nemen. Na het succesvolle Made In The Dark uit 2008 hebben ze nu hun creatieve spinsels verzameld op het One Life Stand. En de vraag is of dit nieuwe album het succes van zijn voorganger kan overtreffen.

Alexis, Joe, Al, Owen, Felix en Rob hebben hun muzikale focus toch een beetje verplaatst. Lag de nadruk van deze elektropop band voorheen voornamelijk op het elektro gedeelte, nu zijn ze meer naar de pop kant opgeschoven. Met andere woorden, het is allemaal iets toegankelijker geworden. Of zoals ze het zelf omschrijven: “Warmer, deeper and more stripped back than the previous record”. Misschien kun je zelfs stellen date er meer sfeer in dit album zit. Neem een nummer als ‘Slush’ dat bijna helemaal op sfeer is gebaseerd. Geen beat of hoekige synthesizerpartijen te bekennen.

En dat betekent bijna automatisch dat de muziek commerciëler is geworden. ‘I Feel Better’ zou zomaar in de hitlijsten kunnen komen. En zo staan er meer nummers op. Ook ‘Brothers’ en opener ‘Thieves In The Night’ zal goed ontvangen worden bij het grote publiek.

Tja, dan moet de conclusie komen. En dat valt eerlijk gezegd niet mee. One Life Stand is een prima album. Een relaxed album, een liedjes album eigenlijk. Zoals gezegd minder uitdagend dan voorgaande albums maar daardoor juist ook weer goed in het gehoor liggend. Toch blijft het gevoel dat het album een knaller als ‘Ready For The Floor’ mist. Een typisch album dat je zelf zou moeten beoordelen.


Eerdere recensies van Hot Chip:
- 01-03-2008: Made in the Dark.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Hot Chip Label:Parlophone
Blue Flamingo – Congo Jazz

Blue Flamingo - Congo JazzNa zijn album 78 R.P.M. uit 2008 komt 78-toerenplatenverzamelaar Ziya...

Massive Attack - Heligoland

Massive Attack - Heligoland De opvolger van het inmiddels klassieke Mezzanine , uit 1998 alweer, kon...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT