RECENSIE: Paul Brady - Hooba Dooba

Paul Brady – Hooba Dooba
recensie cijfer 2010-07-01 De Ierse folkscene is bijna niet voor te stellen zonder Paul Brady. Deze 63-jarige multi-instrumentalist heeft inmiddels een tot de verbeelding sprekende staat van dienst. Vijf jaar na zijn laatste album is hij terug met nieuw materiaal dat verzameld is op Hooba Dooba.

Paul Brady is een muziekveteraan. Hoewel dit negatief kan klinken is dat zeker niet zo bedoeld. Brady is al vanaf de jaren zestig druk met muziek maken. Eerst vanuit zijn thuisland Noord Ierland, daarna vanuit Londen en New York om later weer terug te keren naar zijn roots in Ierland. Bijna alle stijlen en genres die de afgelopen vijftig jaar de popmuziek hebben gepasseerd heeft Brady gespeeld en eigen gemaakt. Maar er was altijd een rode draad in zijn muziek, namelijk de Ierse traditionele folkmuziek.

En je merkt dat wederom de folk het belangrijkste ingrediënt is van Hooba Dooba. Maar het is meer dan dat. Op dit album horen we ook weer de singer/songwriter in hem terug. Bijvoorbeeld bij het nummer ‘One More Today’. Waarop hij overigens soms moeite lijkt te hebben met het halen van de hoge noten. Maar dit rustige nummer moet weer snel plaats maken voor het meer up-tempo en dansbare ‘The Winners’ Ball’. En met ‘Follow That Star’ laat Brady weer een andere kant van hem horen. Ditmaal een meer jaren zestig popgeluid. Met een beetje inlevingsvermogen hoor je de invloeden van the Beatles terug in dit nummer. Gek is dat niet want later op het album komt nog de Beatles cover ‘You Won’t See Me’ nog voorbij.

Ook zijn vijftiende album is weer van degelijke kwaliteit. Deze veteraan is nog zeker niet klaar met zijn muzikale missie. Gelukkig niet kunnen we wel stelen.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Paul Brady Label:Proper American Records
Chris Laney – Only Come Out t Night

Chris and Thomas - Land of Sea Land Of Sea , het debuut van de Californische Christopher Anderson en Thomas...

Nom De Guerre – Love Thy Neighbour

Nom de Guerre - Love Thy Neighbour De Zweedse gebroeders Guerre vormen al sinds een paar jaar een band, die ze...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT