RECENSIE: Goldheart Assembly - Wolves and Thieves

Goldheart Assembly – Wolves And Thieves
recensie cijfer 2010-07-01 Waar de jaren zestig folk, rock en psychedelische bands zijn opgehouden gaat Goldheart Assembly verder. Dit uit Londen afkomstige sextet heeft slechts een kleine anderhalf jaar nodig gehad om een band te vormen en een debuutalbum uit te brengen. Wolves And Thieves is het resultaat van maanden keihard werken. Maar bovenal is dit het resultaat van hun eerder uitgebrachte 7“ single ‘So Long St. Christopher’. Want deze single heeft ervoor gezorgd dat de band opgepikt werd door een platenmaatschappij en speeltijd kreeg op verschillende festivals en in clubs.

Wolves And Thieves is opgenomen in het Forncett Industrial Steam Museum in Norfolk. Ze hebben dankbaar gebruik gemaakt van het feit dat de vader van de drummer daar werkzaam is. Het geheel werd later gemixt door Laurie Latham die eerder werkte met Echo & The Bunnyman, Squeeze en Ian Dury & The Blockheads. Deze samenwerking heeft geresulteerd in een heel aantrekkelijk en melodieus album. Veel koortjes, veel psychedelische invloeden en, zeker niet onbelangrijke, nummers die na een aantal keren horen blijven hangen.

Topper van het album is inderdaad de succesvolle eerder uitgebrachte single ‘So Long St. Christopher’. Maar ‘Hope Hung High’ en ‘King Of Rome’ mogen er ook zijn. Als je de muziek ergens mee wil vergelijken dan kom je al snel bij de Fleet Foxes uit. En aangezien die bent momenteel erg succesvol is lijkt de weg naar een grote doorbraak open te liggen voor Goldheart Assembly.

Of het grote publiek warm loopt voor Goldheart Assembly is een beetje de vraag maar voor de liefhebbers is Wolves And Thieves een hele fijne plaat.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Goldheart Assembly Label:Fierce panda
Pavement – Quarantine The Past

Pavement - Quarantine the Past “Go back to those gold soundz” ; het is de eerste zin die we frontman...

Of Mice and men -  Of Mice and men

Of Mice & Men - Of Mice and Men Mocht de huisarts ooit recepten uit gaan schrijven voor muzikale genezing,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT