RECENSIE: The So So Glos - The So So Glos

The So So Glos – The So So Glos
recensie cijfer 2010-07-02 The So So Glos zijn het standaard voorbeeld van de nieuwe DIY generatie. Afkomstig uit Brooklyn, New York, veroveren zij het land vanuit hun nieuwe onderkomen: The Market Hotel Venue. Hier wonen de vier jongens, maken ze muziek en leven dagelijks in een soort DIY commune met andere bands. In 2007 verscheen in hun thuisland al dit debuutalbum. Simpelweg ook The So So Glos genaamd. Nu is dit album ook in Nederland uitgebracht.

Zoals we kunnen verwachten van punkbands zij de teksten van de veertien nummers maatschappij kritisch. Dat is nooit veranderd en zal waarschijnlijk ook niet zo snel gebeuren binnen de punkscene. En wat is het een geluk voor ons dat er over het huidige Amerika genoeg te schrijven is. Teksten als “The cops put a black man in the back of a car. The pretty people watching as they strut into the bar. They’re saying ‘get away’ there ain’t nothing to see here”, zijn een opmaat naar een kritisch nummer over de passieve houding van veel Amerikanen.

Muzikaal is het meer ontwikkeld dan de punk die we uit de eind jaren zeventig en begin jaren tachtig kennen. Hier en daar wat meerstemmigheid en melodieuze zanglijnen en gitaar solo’s. Behoorlijk toegankelijk dus.

Inmiddels heeft The So So Glos nog twee albums uit in Amerika. Een regulier album en een met allemaal remixes. Het zal waarschijnlijk niet lang duren voordat deze ook in Nederland te bemachtigen zijn.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:The So So Glos Label:Ada Global
I Walk The Line - Language of the Lost

I Walk The Line - Language of the Lost I Walk The Line zou gezien de naam moeten denken aan Johnny Cash, maar...

Skybicycle - My Machine

Skybicycle - My Machine Skybicycle is een band uit Schouwen-Duiveland die in 2008 werd opgericht...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT