RECENSIE: Tina Turner - Love Songs

tt
recensie cijfer 2014-05-08 Als er in de popmuziek gesproken wordt over een stoer wijf met ballen dan kan het haast alleen maar over Tina Turner gaan. En hoewel The Queen Of Rock tussen 2000 en 2007 met pensioen leek te zijn gegaan, is ze sinds 2008 weer regelmatig te bewonderen. Dat ze na al die jaren van rust in het Zwitsersland niet vergeten is bleek wel uit haar bijzonder succesvolle Tina! 50th Anniversary Tour uit 2009. Of haar ongekende populariteit nu komt door 'The Best' -dat naast Queen`s 'We Are The Champions' steevast gebruikt wordt om overwinningen te vieren- en de vele andere klassiekers, of het gegeven dat ze (in een tijdperk waarin het voor vrouwen niet gebruikelijk was) voor zichzelf op kwam in haar niet al te zachtzinnige huwelijk met Ike Turner.

Het onlangs verschenen Love Songs is een ruime greep uit het oeuvre van Tina Turner. Het verzamelalbum is verre van iets nieuws onder de zon. Geen nieuwe songs, geen materiaal dat op de plank is blijven liggen, geen demo`s, geen alternatieve versies van bekende klassiekers. Nee het is simpelweg een verzameling van songs die al meer dan eens op een grootste hits compilatie zijn verschenen. Als thema is er gekozen voor liefde, wat niet bijster origineel is aangezien het grootste deel van Tina`s hits al zijn gebaseerd op dit thema. Jammer genoeg zorgt dit er voor dat de geweldige titeltrack van James Bond`s Goldeneye ontbreekt. Opvallend genoeg ontbreekt ook het duet met David Bowie, 'Tonight' en we kunnen toch moeilijk beweren dat liefde daar geen rol speelt.

Dit gegeven zorgt ervoor dat Love Songs vooral in het belang van de platenbazen op de markt lijkt te zijn gebracht. De schoorsteen moet wel blijven roken zullen we maar zeggen. Dat er deze maand met Love Within een nieuw album van Turner zal verschijnen zal vermoedelijk ook meespelen.

Hoewel je kunt twijfelen aan de toegevoegde waarde van Love Songs is het geen straf om naar het album te luisteren. Met titels als 'The Best', 'I Don`t Wanna Lose You', 'What`s Love Got To Do With it', ' Private Dancer', ' Missing You', ' When The Heartache Is Over' en als toetje 'River Deep Mountain High' (wel gewoon met Ike) is het goed vertoeven. Voor de nieuwe fans is Love Songs dan ook een prima manier om kennis te maken met deze sterke vrouw. De fans van weleer kunnen hun geld beter even in de zak houden voor het nieuwe album.
Recensent:Ruud de Zwart Artiest:Tina Turner Label:Parlophone
Cover Engelbert Humperdinck - Engelbert Calling

Engelbert Humperdinck - Engelbert CallingWaar Anouk afgelopen jaar met het sterke ‘Birds’ een plaatsje in de bovenste...

Cover Holz - Emulating Felicity

Holz - Emulating Felicity Je hebt van die eenlingen in de muziek die kansloze losers zijn en je hebt de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT