RECENSIE: Jet - Shine On

Jet - Shine On
recensie cijfer 2006-11-03 Na een lange succesvolle tournee om hun eerste album Get Born te promoten is Jet toe aan een opvolger. Met Shine On moeten ze proberen om hun debuut te overtreffen. Dit zal geen gemakkelijk opgave zijn want dankzij klassiekers als Are you gonna be my girl, is Get Born inmiddels door meer dan 3,5 miljoen mensen gekocht.

Het uit Australië afkomstige Jet wil met Shine On terug naar hun roots. Waar het vorige album nog werd overheerst door rock is er op dit album meer ruimte voor diversiteit. De openingsnummers Holiday en de single Put you money were your mouth is laten nog horen dat Jet het rocken niet verleerd is. Maar naarmate het album vordert komen de meer rustige nummers aanbod. Een goed voorbeeld is het prachtige Kings Horses. Hiermee laat Jet horen dat ze veelzijdig zijn.

De rustige nummers van de band geven een goede balans aan het album. Het hoogtepunt van het album wordt bereikt met het juweeltje Shine on. Ondanks dat de band uit Down Under komt druipen de Britpop invloeden van dit nummer af. Jet heeft het onderste uit de kan gehaald en laat zich met dit album van haar beste kant zien.

Met dit album zal de band wellicht een groter publiek bereiken waardoor de verkoopcijfers wederom in de miljoenen kunnen kopen. Het is weer tijd geworden dat de festival programmeurs de eerste bands voor het komende seizoen gaan vastleggen. Laten we hopen dat Jet veel te zien is op festivals in de buurt zodat iedereen kan gaan genieten van dit prachtige album
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Jet Label:Atlantic Records
FIFA07

Playstation 2 - FIFA07In de wereld die voetbalgames heet zijn er momenteel twee grote marktleiders....

Satellite7 - Like Pavlov

Satellite7 - Like Pavlov to a Dog Satellite 7 won, zoals bekend, in 2002 de Grote Prijs van Nederland. Het jaar...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT