RECENSIE: The Phoenix Foundation - Buffalo

The Phoenix Foundation – Buffalo
recensie cijfer 2011-04-26 De zomer moet z’n intrede nog maken, maar The Phoenix Foundation heeft met Buffalo alvast de bijbehorende soundtrack geschreven. Dit Nieuw-Zeelands zestal, genaamd naar een organisatie uit de televisieserie Macgyver, bestaat al sinds 1997, maar heeft bij ons nog nooit succes gekend. Met hun indie/surfpop hebben ze in eigen land al een scheepslading awards in de wacht gesleept; deze vierde langspeler moet dat succes ver buiten de landsgrenzen verder zetten.

Wie beter dan een groepje Nieuw-Zeelanders om fijne zomerdeuntjes voort te brengen? De jongens uit het land waar de zon altijd lijkt te schijnen blijken hierin uit te blinken. Ze gebruiken allerhande instrumenten die het zomergevoel in iedereen naar boven kunnen brengen. De onderwerpen van de songs variëren van “a migrating bird” tot "children on pesticides" met mooie bijhorende songteksten.

Met opener ‘Eventually’ komen ze wat traag uit de startblokken, maar van daar wordt het enkel beter. Doorheen heel de plaat wordt een sfeer van gelukzaligheid gecreëerd die zeer rustgevend blijkt te zijn. De titelsong is meteen ook de eerste single van het album. Deze song is zeer populair geworden danzij een heel eenvoudig melodietje dat de luisteraar de hele rit gekluisterd houdt. Verder wordt er nog stevig geswingt op ‘Orange & Mango’ met de zeer originele tekst ”It takes two to tango, like an orange and a mango”. Afsluiten doen ze met een downtempo nummer dat dan ongetwijfeld het einde van de mooie zomer kenmerkt.

Liefhebbers van Brit- en surfpop gaan zeker van Buffalo kunnen genieten, maar ook anderen gaan dit fijne werk op een zonnige namiddag weten te appreciëren. Na vele jaren in hun thuisland Nieuw-Zeeland in de spotlights te hebben gestaan, zijn ze klaar om ook de Europese markt te veroveren. The Phoenix Foundation gaat andere succesvolle bands in hun genre à la Pavement of Fleet Foxes moeiteloos inhalen en misschien wel voorbij steken.
Recensent:Stephaan Cloet Artiest:The Phoenix Foundation Label:Memphis Industries / Munich
The Go! Team – Rolling Blackouts

The Go! Team - Rolling BlackoutsDe hoes van Rolling Blackouts , het nieuwe album van The Go! Team , maakt...

Fight Like Apes -  The Body Of Christ And The Legs Of Tina Turner

Fight Like Apes - The Body of Christ and the Legs of Tina Turner De Ierse band Fight Like Apes valt al sinds de oprichting op vanwege de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT