RECENSIE: The Raveonettes - Raven in the Grave

The Raveonettes – Raven In The Grave
recensie cijfer 2011-04-15 In een poging om de Deense muziekscene wat meer uitstraling te geven begonnen Sune Rose Wagner en zangeres Sharin Foo in 1998 aan het muzikaal avontuur dat The Raveonettes heet. Hun huidige tournee door de Verenigde Staten bewijst dat twaalf jaar en vier studio albums later ze stilaan overal ter wereld beginnen door te breken. Hun vijfde plaat, Raven In The Grave, moet deze doorbraak verder doorzetten, ondanks de nieuwe, donkerdere richting die het duo is ingeslagen.

De noisepop die dit duo al jaren brengt, heeft op deze vijfde cd een donkerdere vibe. De plaat is naar eigen zeggen de perfecte wintersoundtrack net voor de lente. Nu het al ruim lente is geworden bij ons, kan zonder probleem worden aangenomen dat de songs ons ook in dit seizoen kunnen bekoren. Het instrumentale onderdeel speelt opnieuw een grote rol; deze keer zijn er echter synths bijgekomen om het gitarengeweld bij te staan.

Opener ‘Recharge and Revolt’ is meteen een knaller. Een catchy melodie wordt afgewisseld met toffe gitaarriffs en meteen wordt duidelijk waarom deze band nog een mooie toekomst staat te wachten. Deze song zou moeiteloos duizenden fans op de zomerse festivalweides meekrijgen en misschien wel wat airplay op een populaire zender kunnen krijgen. De plaat telt slechts negen liedjes, maar ook de overige acht songs mogen er best wezen. ‘Summer Moon’ is er eentje die je perfect op een warme zomernacht langgerekt in het gras kan beluisteren en ook afsluiter ‘My Times Up’ is een mooie ballad.

The Raveonettes leveren met hun vijfde album een zeer mooi exemplaar af. Niemand had verwacht dat ze deze donkerdere richting zouden uitgaan, maar het is hun zeer goed bevallen. Zonder overdrijven kan gezegd worden dat dit duo de beste noisepop voortbrengt en de beste Deense band van het moment is. Voor een echte doorbraak is het echter wachten op het mainstream worden van dit genre.


Eerdere recensies van The Raveonettes:
- 20-11-2009: In and out of Control;
- 17-11-2007: Lust Lust Lust;
- 24-02-2003: Whip it On.
Recensent:Stephaan Cloet Artiest:The Raveonettes Label:Ada Global
Ginga – They Should Have Told Us

Ginga - They Should Have Told Us They Should Have Told Us is het debuut van het Oostenrijks/Belgische Ginga...

[Federico Aubele] – [Berlin 13]

Federico Aubele - Berlin 13 Federico Aubele is een Argentijnse artiest die enige tijd in Duitsland...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT