RECENSIE: The Go! Team - Rolling Blackouts

The Go! Team – Rolling Blackouts
recensie cijfer 2011-04-22 De hoes van Rolling Blackouts, het nieuwe album van The Go! Team, maakt meteen duidelijk wat we kunnen verwachten. En inderdaad, net als de hoes is de muziek veelkleurig en zeer uitbundig.

The Go! Team is een sextet, afkomstig uit Brighton en Rolling Blackouts is alweer hun derde album. Naast de zes leden van The Go! Team doen er op dit nieuwe album ook talloze gastmuzikanten mee, waaronder Bethany Cosentino van Best Coast en Satomi Matsuzaki van Deerhoof. Daarnaast worden veel songs opgesierd met de meest uiteenlopende samples. Dit alles zorgt voor een nogal drukke, om niet te zeggen propvolle sound, waarin de band onder andere indierock, soundtrackmuziek en hiphop combineert.

Slechts twee songs op Rolling Blackouts worden uitgevoerd door alleen The Go! Team en deze klokken beide ruim onder de twee minuten. Het aan Air en Zero 7 refererende ‘Super Triangle’ is de leukste van de twee, maar ook het pianoliedje ‘Lazy Poltergeist’ mag er zijn. Beide songs vormen ook een rustpunt tussen alle drukte op het album.

Rolling Blackouts opent met het hoekige ‘T.O.R.N.A.D.O’, dat duidelijk richting hiphop gaat. Ook ‘Voice Yr Choice’ en ‘Apollo Throwdown’, beide met een gastbijdrage van Dominique Unique Young, zijn sterk door hiphop beïnvloed. Vooral de laatstgenoemde song doet ook wel wat denken aan de sound van de Australische band Avalanches.

‘Ready To Go Steady’ is een licht rammelend, heerlijk naïef popliedje met een duidelijke girlgroup invloed. Ook ‘Secretary Song’ is een echte popsong, met bovendien een leuke melodie, gezongen door Satomi Matsuzaki. ‘Buy Nothing Day’ bevat zang van Bethany Cosentino en deze track gaat meer richting indiepop, vooral door het jengelende gitaartje. Ook in de titeltrack verzorgt Cosentino de vocalen en dit is eveneens een echte indiepopsong.

Het beste nummer op Rolling Blackouts is het licht tegendraadse, maar tegelijkertijd zeer aanstekelijke ‘The Running Range’. De vocalen worden hier verzorgd door Marina Gasolina van Bonde Do Rolê en The London African Gospel Choir.

Rolling Blackouts is een leuke plaat, met name door de wat meer (indie)pop georiënteerde songs. Door alle drukte moet je het album echter wel met mate consumeren.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:The Go! Team Label:Memphis Industries / Munich
The Rural Alberta Advantage - Departing

The Rural Alberta Advantage - DepartingDe Canadese indierockband The Rural Alberta Advantage wordt in 2005...

The Phoenix Foundation – Buffalo

The Phoenix Foundation - Buffalo De zomer moet z’n intrede nog maken, maar The Phoenix Foundation heeft met...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT