RECENSIE: Scarlet Mae - Scarlet Mae

Scarlet Mae – Scarlet Mae
recensie cijfer 2011-02-10 Nadat de leden van Room Eleven in 2010 besloten te stoppen, viel er een gat in het jazzpop genre. Hoewel zangeres Janne Schra zich met haar Schradinova toch nog enigszins in die richting begeeft is er ruimte genoeg voor alternatieven. Scarlet Mae is zo'n fris, jong alternatief, wat prima in de vrijgekomen ruimte zou kunnen passen.

De Rotterdamse Marije van Rijn (vocals, keys) kende contrabassiste Caroline Kamp van het Rotterdamse conservatorium en speelde met drummer Daan van Kasteren vanaf de middelbare schooltijd samen in bandjes. In de zomer van 2009 richtte Marije met deze mensen Scarlet Mae op. De naam is een samensmelting van de actrices Scarlett Johansson en Mae West. Het repertoire bestaat uit een frisse mix van jazz en pop, die bij liefhebbers en kenners voor positieve reacties zorgde. Na een jaar van optreden en uitproberen werd het tijd voor een eerste mini-album.

Het mini-album Scarlet Mae bevat vier jazzy popliedjes die naast een rustige sound ook voor opzwepende en vrolijke klanken zorgen. Zo past 'Raindrops' prima op een album van Norah Jones. Scarlet Mae wisselt tijdens het nummer rustige coupletten af met een jazzy refrein, waarbij de meerstemmigheid voor een extra dromerige sfeer zorgt. 'No Good For Me', behoudt het rustige karakter, maar door de percussie is vanaf moment één duidelijk dat we in een broeierig Latijns/Amerikaanse sfeer terecht gekomen zijn. Hoewel de tekst hier vaak in herhaling valt, blijft het liedje mede door de hulp van subtiele gitaarklanken, toch spannend. Met 'Direction South' doet de band het meest denken aan Room Eleven. Vanuit een ingetogen opbouw schakelt men over op een aanstekelijk vrolijk refreintje wat zich moeiteloos in je hoofd nestelt. 'Dreamer' is in tegenstelling tot de andere liedjes een nummer zonder een afwisselend karakter. Het is meer zo'n intieme pianoballad die je hoort als je op het punt staat om te vertrekken uit een jazzclub. Het grijpt je en het zorgt ervoor dat je toch nog maar even blijft luisteren.

Scarlet Mae is een fris mini-album wat naar meer smaakt. Vrolijke en rustige klanken worden afgewisseld waardoor een lekker vrijblijvende sfeer ontstaat. Deze sfeer wil niet zeggen dat de muzikanten vrijblijvend spelen, want het is overduidelijk dat er goed is nagedacht over de arrangementen. Naast de muziek ligt de stem van Marije van Rijn zeer prettig in het gehoor. Dit mini-album doet vermoeden dat Scarlet Mae meer in huis heeft, hopelijk kunnen ze dit in de toekomst op een volledig album laten horen.
Recensent:Ruud de Zwart Artiest:Scarlet Mae Label:Broere Promotion
Turisas – Stand Up And Fight

Turisas - Stand Up and FightWanneer je als band een bepaalde muziekstijl hanteert is het risico groot dat...

Happy Camper – A collection of songs by Job Roggeveen

Happy Camper - A Collection of Songs by Job Roggeveen Drie jaar geleden had toetsenist Job Roggeveen (El Pino & The...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT