RECENSIE: Shaggy Dogs - Sorry For The Delay

Shaggy Dogs
recensie cijfer 2023-07-27 De Shaggy Dogs are still barking! Op de EP Sorry For The Delay!, dat vijf nummers telt, doen de vijf heren waar ze goed in zijn. Het is inmiddels al hun achtste worp. Ervaring genoeg dus en dat is aan de plaat af te horen. De heren zijn al ruim twintig jaar onderweg. De EP staat vol bluesrock, ditmaal geproduceerd door Sam Miller.

Het pianoritme waar de plaat mee begint trekt direct de aandacht. Waar lijkt dit op? Het is oh zo bekend, maar ondergetekende kan er maar niet opkomen. Niet zo gek ook als er ook al zoveel muziek de wereld in is geslingerd. Maar goed, het pianothema heeft een beetje weg van een Blues Brothers nummer.

Op ‘Sweet Baby Mine’ hoor je dat de gruizige stem van zanger Red precies goed bij deze bluesrocksound past. De harmonicasolo is hierbij op dit nummer ook erg lekker. Het derde nummer ‘Carpe Diem’ heeft enige boogie invloeden. ‘The Ones Who Know It All’ is een mooi nummer met lekker twangy gitaarwerk. Een lekker slepend nummer met extra vocale ondersteuning van Eric Slim Zhal. Aangevuld met lekkere Hammond en percussie over het nummer heen is ‘The Ones Who Know It All’ het nummer dat de meeste indruk maakt. Een nummer dat je kunt opnemen in je blues playlist. Afsluiter ‘Take Your Time’ is een bluesstamper waar het pianothema van het eerste nummer ook weer heel even te horen is. Het begint doorsnee maar hoe verder je in het nummer komt des te meer neemt de groove je mee en ga je onverwacht zelfs meezingen.

Please take your time to dig these blues dogs! Je zult niet teleurgesteld worden. In oktober zijn deze Fransen live in Nederland te aanschouwen.
Recensent:René Obdeijn Artiest:Shaggy Dogs Label:Broere Promotion
Ko KO MO

KO KO MO - Need Some Mo Ko Ko Mo heeft zich met Need Some Mo’ ontwikkeld tot een classic rockband...

Caspar

Caspar Milquetoast - We`ll Have Tea We’ll Have Tea is de eerste plaat van Caspar Milquetoast en is...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT