RECENSIE: Motion City Soundtrack - Commit this to memory

motioncitysoundtrack-committhistomemory
recensie cijfer 2005-08-23 Motion City Soundtrack, gevormd in Minneapolis in 1999, verzorgde dit jaar in het voorprogramma van Blink 182 tijdens een tournee door Europa en Japan. Hun eerste album I Am The Movie was aardig succesvol in Amerika, met het tweede hopen ze ook in Europa door te breken.

Meteen vanaf de eerste tonen maakt deze plaat je vrolijk. Motion City Soundtrack maakt blije pop met een punkrandje. Dit tweede album werd geproduceerd door Blink 182 bassist Mark Hoppus, die na het uiteenvallen van zijn band wel eens iets anders wilde doen en hiermee zijn eerste opdracht als producer binnen haalde.

Het resultaat is fris en fruitig, maar helaas niet erg vernieuwend. Het klinkt allemaal erg Amerikaans en overgeproduceerd, met als gevolg dat de nummers erg op elkaar lijken. De tweede keer dat je een liedje hoort kan je het al voor een groot deel meezingen en het wordt helaas al snel wat saai. De track dat het meest blijft hangen van dit album is Everything Is Alrightt. Het is net als de andere nummers erg catchy en zal het prima doen als single.

Dit album is leuk voor in de zomer, voornamelijk voor meisjes van 15 die van Avril Lavigne en Simple Plan houden. Of van Blink 182 natuurlijk. Het doet me denken aan eendagsvlieg Nine Days die ooit een hitje hadden met Absolutely (story of a girl). Ik ben benieuwd of Motion City Soundtrack het langer vol gaat houden.
Recensent:Imre Veen Artiest:Motion City Soundtrack Label:Epitaph
happylife-sweetresort

Happylife - Sweet ResortHappylife uit West-Londen is een relatief jonge band waarvan behoorlijk wat...

leftalone-lonelystarts&brokenhearts

Left Alone - Lonely Starts & Broken Hearts Wanneer ik dit schijfje in handen heb, weet ik eigenlijk al meteen waar ik te...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT